EGAL ÎN ULTIMUL MECI DIN 2023 – Minaur Baia Mare a terminat la egalitate, în deplasare, cu Minerul Ocna Dej și încheie anul pe ultimul loc

0
284

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 1 decembrie 2023, pe terenul Bazei Sportive Vad Arena din satul clujean Vad, în meci contând pentru etapa a 15-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a de fotbal, CS Minerul Ocna Dej a încheiat la egalitate, 1-1 (1-1), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă din Brașov cu Octavian Ciucanu la centru, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 7 (Minerul) și 10 (Minaur) și a început cu echipa gazdă în postura de favorită.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început cu următorul 11 Breban – Achim, Pisuc, Raul Gherman, Simion (cpt.) – Sarkozi, Urvanțev, Macrițchii, Ștefănescu – Ilieș, Lemac. În tur, Minerul Ocna Dej, echipa cartierului unui mic oraș cu 31.000 de locuitori, s-a impus la Baia Mare cu un devastator 4-0, toate cele 4 goluri fiind marcate în doar 30 de minute.

 

Teren greu, îmbibat – a nins și la Dej -, vreme “câinească”. Gazdele, cu a treia cea mai bună apărare din serie, iar oaspeții cu cel mai slab atac, ce putea ieși de aici? Totuși, băimărenii luptă în ultimul meci al anului cu propriul orgoliu și cu propriile neputințe, cele care i-au clasat în postura de cea mai slabă echipă a seriei, și deschid scorul în min. 20, prin căpitanul David Simion (25 de ani, fundaș central). Ba chiar, lăudabil, rezistă la conducerea partidei până cu câteva clipe înainte de intra la vestiar, gazdele egalând în prelungirile primei părți a jocului (min. 45+1) prin mijlocașul central Bogdan Pop (22 de ani), adus de la echipa de tineret a CFR Cluj.

 

Repriza a doua se desfășoară cu încrâncenare, însă una care nu modifică tabela de marcaj, partida luând final cu scorul stabilit înaintea pauzei. Pentru gazde este al patrulea rezultat consecutiv de 1-1, pentru băimăreni, al doilea egal consecutiv. Poate se trezesc până în martie și reușesc să se mențină în al treilea eșalon valoric, altfel, în ediția următoare joacă cu Gloria Recolta, pe terenuri comunale. Și n-ar fi dramatic, dacă ar juca pe banii lor, dar joacă pe banii orașului ăsta devalizat de fostul rușinos primar al urbei, condamnat la închisoare pentru infracțiuni penale.

 

După acest meci, decizie incredibilă a lui Vicențiu Știr, finanțatorului echipei cartierului dejean: pentru că echipa a ratat obiectivul trasat la începutul sezonului (de calificare în play-off), a reziliat (de comun acord) contractele cu 15 jucători (Raul Vitan, Septimiu Kolbazs, Emanuel Negru, Florin Dan, Darius Mureșan, Bogdan Pop, Darius Mic, Samuel Șanta, Sebastian Bentan, Ștefan Visic, Patric Toderean, Rareș Babiciu, Cezar Bud, David Milchis și Bogdan Sucitu). Practic, omul și-a concediat toată echipa, dar i-a liniștit pe suporteri că aduce în această iarnă alți jucători, dar d-ăștia buni în play-out.

 

• Minerul Ocna Dej – Minaur Baia Mare: 1-1 (1-1), au marcat Bogdan Pop (min. 45+1) / David Simion (min. 20).

 

În urma egalului, Minaur ocupă tot ultimul loc, cu doar 10 puncte (5 mai puține decât ultimul loc care sigură menținerea în Liga a III-a). Liga a III-a se întrerupe până în 9 martie 2024, când Minaur va întâlni la Baia Mare, în ante-penultima etapă a sezonului regular liderul seriei, SCM Zalău.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN, Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here