POLITICA DE CADRE – Fostul prefect de Maramureș Silviu Ungur, transferat de la APIA la Direcția pentru Protecția Copilului, unde are promis un post de șef

4
2855
Silviu Nicolae Ungur

STRATEGIA AVANSĂRII. Fostul prefect de Maramureș din perioada 18 decembrie 2019 – 3 martie 2021, pemepistul de fațadă Silviu Nicolae Ungur, a ajuns să presteze în câmpul muncii bugetare la… Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  (DGASPC) Maramureș.

 

După ejectarea PMP de la guvernare, în martie 2021, prefectul Silviu Ungur s-a repliat la APIA Maramureș, în funcția pe care o avea înainte de numirea sa la Palatul Administrativ, respectiv cea de consilier superior la Serviciul Control pe Teren al APIA Maramureș.

 

Această repliere a fost de scurtă durată, pentru că deși la APIA-s lefuri mari, omul deja era învățat cu funcțiile mari. Așa că în 20 mai 2021, pe tăcute, cum se fac lucrurile în “România lucrului bine făcut”, Ungur a fost cadorisit cu o sinecură, cu girul PNL (aflat și atunci la guvernare): secretar general adjunct la Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, post creat special pentru satisfacerea orgoliilor ejectaților.

 

La acel moment, Ministerul Agriculturii ajunsese să aibă în conducere 8 (opt!!!) persoane: una bucată ministru (atunci era penelistul Nechita-Adrian Oros), 5 secretari de stat, un secretar general și un secretar general adjunct (Ungur). 8, Doamne!, fiecare cu cabinetul (personalul) său… Numai că numirea lui Ungur a fost temporară, pe o perioadă de 6 luni.

 

Pentru că aceasta nu a fost prelungită în pofida lobby-ului, în 20 noiembrie 2021 mandatul fostului prefect în funcția de secretar general adjunct s-a încheiat și Ungur a fost nevoit să revină la matcă. Adică la APIA (devenită un soi de manta de vreme rea). Acolo a stat Ungur timp de alte 7 luni și în iunie 2022 a reușit un transfer de senzație (tot cu girul PNL Maramureș), la altă instituție bugetară, DGASPC (din subordinea Consiliului Județean Maramureș, controlat de Ionel Bogdan – PNL).

 

Transferul s-a făcut pe o funcție similară, de consilier superior (în care era încadrat și la APIA), însă dacă aveți dileme în privința motivației, primiți acum explicația. În acest moment, la DGASPC Maramureș se lucrează la o modificare a organigramei, iar Ungur (prieten și fost coleg la APIA cu Dinu Coste, soțul directorului general al DGASPC, Alina Coste-Mădăras – foto mic stânga) are promis un post de conducere (respectiv șef la Managementul Calității). Monitorizăm desfășurarea potențialei avansări.

 

Cine este Ungur

 

Consilier superior la Serviciul Control pe Teren al APIA Maramureș, Ungur a devenit prefect în 2019 (înlocuindu-l pe Vasile Moldovan – PSD), la vârsta de 42 de ani, pentru că PMP Maramureș a ratat prima tentativă (cu Remus Lucian Timiș din Borșa, care nu îndeplinea condițiile și a primit aviz negativ de la MAI, devenind indezirabil cu funcția). Practic, PMP Maramureș, care și-a negociat funcția de prefect în Maramureș, n-a găsit un alt membru de partid care să îndeplinească condițiile de numire și să dorească această funcție. Și l-a pus pe Ungur. Când PMP nu a mai fost la butoanele puterii, Ungur a fost ejectat (a fost înlocuit de Vlad Emanuel Duruș – USR).

 

La momentul desemnării în funcția de prefect, Ungur n-avea nicio funcție în partid, fiind simplu membru PMP – din cauza funcției de la APIA -, dar avea documente bune (dacă te plicitisești de moarte și-i citești declarația de avere, constați că era eligibil și-n Partidul Comunist, pentru că omul se declara sărac lipit, adică fără terenuri, case, sau bani în conturi).

 

Silviu Nicolae Ungur, originar din satul Lăpuș (comuna Lăpuș – cunoscută de maramureșeni sub denumirea Lăpușul Românesc) era angajat la APIA Maramureș (Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură – Centrul Județean Maramureș) din 2006. Este licențiat în științe economice (absolvent de Mangement turistic și comercial al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” – promoția 2000 și master în Informatică aplicată și programare la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, fostul „Nord” băimărean – în 2003).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Silviu Ungur – șef birou și Vasile Boitor – șef serviciu Monitorizare. Revoltător! Așa se promovează în administrație. Rușinos! Ce merite au acești doi bugetari de-o viață? Au făcut ceva notabil?

  2. Domnu Catalin, felicitări! A fost uns dl Ungur cum ati anticipat! Bravo! Știați ca sa oficializat sau doar ati trecut sub tăcere. Dar despre domnia sa dl. Boitor noul șef serviciu ce ziceți? Se întorc copiii ceia în mormânt și nu spuneți nimica! Rușine!

  3. si ne mai miram ca tara merge asa cum merge? rotatia cadrelor se desfasoara pana ce ametesc saracii!! cand te uiti ce pregatire universitara de doi bani are si ungurul asta,la ce sa te mai astepti????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here