UPDATE – FOTBAL – Minaur Baia Mare a jucat primul meci amical de la venirea antrenorului Vasile Miriuță

0
820

MECIURI DE PREGĂTIRE. Echipa de Liga a III-a CS Minaur Baia Mare va juca astăzi primul meci amical din cele 8 programate în calendarul de pregătire al returului. Sâmbătă, 23 ianuarie, Minaur întâlnește pe teren propriu conjudețeana și colega de serie (a 10-a) Progresul Șomcuta Mare, nou-promovata care se situează după primele 10 etape pe locul 8  (din 10 echipe), cu 11 puncte (șomcutenii, antrenați de Cristian Bogdan, s-au reunit pe 18 ianuarie, iar băimărenii s-au reunit cu o săptămână mai devreme, pe 11 ianuarie).

 

Acesta este primul meci al băimărenilor cu noul antrenor, Vasile Miriuță. Ultimul meci dintre cele două echipe maramureșene s-a desfășurat în ultima etapă din 2020 a Ligii a III-a, tot pe stadionul din Baia Mare, când Progresul a reușit surpriza, învingând cu 2-0 Minaur (situată pe locul 2 în Seria a 10-a și cu obiectivul anunțat de promovare în Liga a 2-a) – în meciul din tur, jucat la Șomcuta Mare în prima etapă a campionatului, băimărenii s-au impus cu 3-1.

 

Față de lotul din turul campionatului, la echipa băimăreană au venit Claudiu Vereș (ex-Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Bogdan Matei (ex-Turris Oltul), Alexandru Pop (ex-Rapid 1923), Denis Szep (ex-FCSB), Adrian Popa (ex-CSC Ghiroda și Giarmata Vii) și Bogdan Melinte (ex-AFC Botoșani), dar a plecat al doilea cel mai bun marcator al echipei, Sebastian Serediuc (21 de ani – 6 goluri), atacant care s-a transferat la campioanei României, CFR Cluj (cu un contract până în 2023).

 

După meciul cu Progresul Șomcuta Mare, băimărenii mai dispută un meci amical (la Satu Mare, cu Olimpia, în 27 ianuarie) înaintea plecării în cantonamentul din Băile Felix, unde sunt programate alte 3 meciuri de pregătire cu Olimpia Satu Mare (în 3 februarie), CSC Sânmartin (în 6 februarie) și Luceafărul Oradea (în 10 februarie).

 

După întoarcerea din cantonamentul de la Felix, până la reînceperea campionatului (13 martie) Minaur va mai juca alte 3 meciuri amicale, toate în deplasare, cu FC Unirea Dej (în 16 februarie), CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca (în 26 februarie) și ACS Unu Fotbal Club Gloria (în 5 martie).

 

UPDATE. Meciul Minaur Baia Mare – Progresul Șomcuta Mare s-a încheiat cu scorul 4-1 pentru gazde. Pentru băimăreni au înscris Alex Pop, Paul Nistor, Andrei Hațiegan și Ionuț Măhălean, iar pentru șomcuteni a punctat Bogdan Bîrle. Ambii antrenori au rulat toți jucătorii valizi pe care i-au avut la dispoziție.

 

* Foto: Progresul Șomcuta Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here