FĂRĂ MIZĂ – Minaur Baia Mare pierde la Dej în ultimul meci al campionatului și se pregătește de dubla din semifinala barajului de promovare în Liga a II-a

0
250

PLAY-OFF – LIGA A III-A. Sâmbătă, 21 mai 2022, pe Iclod Arena, în meci contând pentru ultima etapă a play-off-ului Seriei a 10-a din Liga a III-a, ACS FC Someșul Dej a învins, cu 3-1 (1-1), CS Minaur Baia Mare. Meciul care încheiat această ediție de campionat nu a avut nicio miză semnificativă, decât una statistică, clasamentul final fiind stabilit cu mai multe etape în urmă, Minaur câștigând seria și fiind calificată în semifinala barajului de promovare în Liga a II-a, unde va juca cu Metalurgistul Cugir (locul 2 în Seria a 9-a), iar Someșul Dej încheind play-off-ul pe ultimul loc (4).

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida, condusă la centru de Vladimir Andrei Nagy din Măhăceni (com. Unirea, jud. Alba), cu un 11 în care a introdus mai mulți jucători care au jucat mai puțin (sau deloc) în această ediție de campionat, fapt explicabil prin odihnirea titularilor în vederea dublei cu Metalurgistul Cugir: Breban – Colar, Tand, Gherman, Lung, Matei, Buda, Stănescu, Văsălie, Gherman, Petran.

 

Băimărenii au deschis scorul, prin tânărul Gherman (19 ani), jucător aflat la debutul în această ediție de campionat. Însă Minaur a păstrat superioritatea pe tabela de marcaj doar 7 minute, fostul atacant camerunez al echipei băimărene, transferat în ianuarie 2022 la Someșul Dej, Gabby Batchabi, reușind să egaleze (min. 30). Cu acest scor s-a încheiat prima repriză.

 

Chiar în debutul celei de-a doua părți a jocului, același Batchabi și-a adus echipa în avantaj (min. 46), vrând să demonstreze clubului Minaur că s-a descotorosit prea devreme de el, după doar o jumătate de an. În fine, tabela a fost închisă de atacantul sârb Stefan Višić, în min. 36: 3-1 pentru cea de-a doua echipă a Dejului.

 

Someşul Dej – Minaur Baia Mare: 3-1 (1-1), au marcat Gabby Batchabi (min. 30, min. 46), Stefan Višić (min. 66) / Raul Gherman (min. 23). În celălalt meci al etapei, CA Oradea – Lotus Băile Felix: 2-1 (1-0) – orădenii, calificați în semifinala barajului de promovare, au înscris golul victoriei în min. 90.

 

CLASAMENT FINAL
1. Minaur Baia Mare 58 pct
2. CA Oradea 54 pct
3. Lotul Băile Felix 45 pct
4. Someșul Dej 40 pct

Miercuri, 25 mai, de la ora 18.00, pe Arena CSO din Cugir (construit în 1930, în 2016 renovată și extinsă la o capacitate de 4.000 de locuri), Minaur Baia Mare joacă prima manșă a barajului de calificare în Liga a II-a cu Metalurgistul Cugir.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here