FAPT – Șofer care a vrut să-l mituiască pe polițistul care l-a prins conducând sub influența alcoolului și cu permisul suspendat, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei

0
392

A DENUNȚAT MITA. Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş a anunțat că în 10 noiembrie 2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, fără calitate specială, cercetat în stare de arest preventiv, propunând condamnarea acestuia la pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării acesteia sub supraveghere, pe un termen de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

De asemenea, prin acelaşi acord, s-au stabilit ca pedeapse complementare interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a conduce orice categorie de autovehicule.

 

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul a reţinut că, în 19 octombrie 2023, un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Poliţia Baia Sprie a depistat un bărbat care conducea un autoturism pe DN 18 în Baia Sprie, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi având dreptul de a conduce suspendat. În acel context, cel din urmă i-a oferit suma de 400 lei şi i-a promis că îi va oferi şi suma de 500 de euro, solicitându-i poliţistului să nu dispună măsurile legale subsumate angajării răspunderii penale.

 

Discuţiile care au avut loc în contextul sus-menţionat au fost înregistrate audio-video de dispozitivul tip bodycam aflat în dotarea poliţistului.

 

Poliţistul a refuzat „oferta” celui în cauză, a apelat linia Call-center şi a formulat un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Maramureş.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here