VICTORIE DETAȘATĂ – Minaur Baia Mare a câștigat clar la Suceava un meci disputat în devansul etapei a… 12-a și a urcat, temporar, pe locul 2

0
291

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Marți, 14 noiembrie, în Sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava, în meci disputat în devans și contând pentru etapa a 12-a a Ligii I la handbal masculin, CSU din Suceava a pierdut, cu 30-37 (16-21), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Ciprian Popa (Galați) & Ionuț Velisca (Buzău), a opus echipele clasate pe locurile 7 (Suceava) și 3 (Baia Mare).

 

Mereu o echipă incomodă pentru Minaur, Suceava a reușit să câștige două din ultimele 5 partide directe, însă băimărenii au pornit din postura de favoriți nu doar datorită valorii lotului, a locului din clasament și a parcursului (doar un egal în ultimele 5 meciuri, etapa trecută, la Bacău, față de 3 victorii în ultimele 5 meciuri ale gazdelor), ci și al stimulării ultimului meci al sucevenilor, învinși categoric pe propriul teren de Constanța (25-31), echipă cu care Minaur se va lupta pentru titlul de vicecampioană și în acest sezon.

 

Jucarea în devans a meciului a fost motivată de faptul că Minaur a încercat să mai scutească oboseala unui drum în Moldova, în contextul în care cu 3 zile înainte au jucat la Bacău și al implicării echipei vicecampioane în cupele europene (joacă în 25 noiembrie și 2 decembrie dubla cu Dinamo Pancevo).

 

Minaur a dominat cu autoritate meciul, de la început distanțându-se la un greu de estimat 1-9 (min. 15) și a încheiat prima repriză cu un avantaj confortabil: 16-21. A fost un festival de goluri al băimărenilor, în pofida opoziției (bune) a portarului gazdelor, Makaria – o prestație foarte bună și a omologului său, Terekhov -, însă Cumpănici, Botea, Cip, Sabou și Da Silva Mollino au fost principalii marcatori care au dus Minaurul la o intrare mai relaxată de la vestiare.

 

Și repriza a doua a fost în aceeași notă de dominare a oaspeților, sigur, cu o cadență mai scăzută a golurilor, însă în ultimele 10 minute Minaur a intrat cu 9 goluri avantaj, 23-32, făcând imposibil orice alt rezultat final în afară de victoria echipei oaspete. Spre final, în pofida unei relaxări normale pentru puhoiul de meciuri ce urmează pentru Minaur, gazdele nu au reușit decât să reducă din diferență (26-34, min. 55 și 30-37, min. 60). O victorie la 7 goluri diferență, într-un meci în care elevii antrenorului Alexandru Sabou și-au subordonat adversarii.

 

De la Minaur au marcat Cumpănici (7 goluri), Botea (6 goluri), Erik Pop, Sabou, Cip, Da Silva Mollino (câte 4 goluri), Ivanovic (3 goluri), Ardelean și Nagy (câte 2 goluri), Andrei Pop (1 gol) – portarul Terekhov, 11 parade salavatoare, procentaj de 30,56%. De la suceveni s-au remarcat portarul Makaria (13 intervenții salvatoare), Tîrzioru (7 goluri) și Balazs (6 goluri).

 

Pentru Minaur urmează meciul din campionat cu U. Cluj, programat la Baia Mare în 19 noiembrie – în fapt e o suită de 3 meciuri consecutive pe care vicecampioana o dispută în Sala Sporturilor Lascăr Pană, după aprtida cu clujenii, urmând meciul din European Cup cu Dinamo Pancevo, în 24 noiembrie, iar apoi cel din campionat, cu Timișoara, în 28 noiembrie). În ultima lună a anului urmează returul de la Pancevo (în 2 decembrie) și echipa băimăreană își încheie anul pe 10 decembrie, cu un meci de gală din campionat, cel de la Baia Mare cu campioana Dinamo București.

 

* Foto arhivă: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here