FAPT – Ionel Bogdan a propus ca în 2024 festivalul “Sus în vârful Codrului” să beneficieze și de suportul administrațiilor județene din Maramureș, Satu Mare și Sălaj

0
91
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

MANIFESTARE. În 5 iunie 2023, în Poiana cu ghiocei de pe Vârful Lespezi a avut loc prima ediție a festivalului interjudețean de folclor “Sus în vârful Codrului, pe urma haiducului”, manifestare organizată de trei localități din trei județe: Băsești (Maramureș), Socond (Satu Mare) și Cehu Silvaniei (Sălaj).

 

Festivalul a vizat promovarea cântecului, jocului și graiului de pe meleagurile Codrului străbun, dar să și aducă un omagiu celebrului “haiduc” anticomunist  Vasile Blidaru, în cinstea căruia s-a dezvelit un bust cu acest prilej. Au fost prezenți fiii acestuia, în frunte cu omul de afaceri Valer Blidar, care a venit  însoțit de primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. La manifestare, președintele administrației județului Maramureș și al PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a propus ca următoarele ediții să fie organizate în parteneriat de consiliile județene din Maramureș, Satu Mare și Sălaj, astfel încât festivalul să devină unul de anvergură, de nivelul “Horii de la Prislop”.

 

E o bucurie să văd cum, în spații încărcate de tradiții, obiceiuri străvechi și de istorie, se nasc festivaluri care aduc la lumină tot ce are satul românesc mai frumos, mai profund, mai adevărat. Pentru tot ce-a fost azi, pentru oamenii minunați care-au ales să participe și pentru acest început atât de frumos, inițiatorii și organizatorii merită felicitări alese!, a declarat Ionel Bogdan.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here