DESCIFRARE – Altfel despre noul prefect al Maramureșului, Silviu Ungur, un pemepist care ar fi fost eligibil și pentru standardele Partidului Comunist

3
2383
Silviu Ungur

PREFECT DE MARAMUREȘ. După ce și-au făcut toți pemepiștii poză cu el ca și cu maimuța pe litoral, noul prefect al județului Maramureș, Silviu Nicolae Ungur, are tot dreptul constituțional să intre și în analiza 2mnews.

 

Consilier superior la Serviciul Control pe Teren al APIA Maramureș, Ungur a devenit prefect la vârsta de 42 de ani, pentru că PMP Maramureș a ratat prima tentativă (cea cu tânărul Remus Lucian Timiș din Borșa, care nu îndeplinea condițiile și a primit aviz negativ de la MAI, devenind indezirabil cu funcția).

 

N-are nimic

 

Ungur nici n-a putut fi membru de partid cu funcție, doar unul simplu – din cauza funcției de la APIA -, așa că, cel mai probabil, pemepiștii maramureșeni, aflați sub controlul lui Lucian Morar (primar în Ulmeni), l-au scos din joben pentru că n-aveau în partid vreo variantă plauzibilă.

 

Oricum, numirea a fost făcută, Ungur are documentele bune, iar dacă te plicitisești de moarte și-i citești declarația de avere, constați că era eligibil și-n Partidul Comunist, pentru că omul e sărac lipit, adică n-are nimic. Nici terenuri, nici case, nici bani în cont. Doar mașini. Trei. Dar vechi și alea, însă nu atât de vechi încât să se considere c-ar fi vreun colecționar excentric.

 

Deci e sărac lipit (comuniștii foloseau termenul “cinstit”), nu-i membru de partid (dar o să fie la cheița lui Morar), aparent fără vicii ascunse, așa că stai să te-ntrebi de ce a acceptat? E drept, leafa-i mai mare cu vreo 2.000 de lei, dar Ungur nu vine din Șomaj, să ne-nțelegem, ci din APIA, instituție care lucrează cu bani europeni (subvențiile agricultorilor) și-n care salariile sunt îndestulătoare pentru România – de exemplu, el avea venituri lunare nete (în mână) de 5.300 de lei, deci nu era vreun sărac, chiar dacă așa arată declarația sa de avere. Alt “defect” al lui Ungur e că profesional are referințe foarte bune.

 

Bine, deși n-a plecat de tot din APIA (doar și-a suspendat contractul de muncă, deci are loc de revenire dacă n-o să rămână prea mult pe la Instituția Prefectului), rămâne dilema asta – de ce acceptat o funcție decorativă, de ficus administrativ, și total aflată sub control politic? – și speranța că, dacă nu-l prind alegerile locale din 2020 în funcția de prefect, o să se supenda din funcția de consilier APIA atunci când va fi desemnat candidat din partea PMP pentru Primăria Lăpușul Românesc.

 

Cine-i Ungur

 

Date “tehnice”? Silviu Nicolae Ungur (42 de ani) este angajat din 2006 la APIA Maramureș (Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură – Centrul Județean Maramureș) – “Practic, a crescut în instituția noastră”, zice directorul general, Florin Urs (care a vorbit frumos despre el). Este economist (absolvent de Mangement turistic și comercial al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” și master în Informatică aplicată și programare la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, adică la fostul „Nord” băimărean).

 

Este membru PMP Maramureș de trei ani și a și fost creditat cu o declarație răspândită-n presa locală, în care zice (mai exact se acreditează că zice), după mulțumirile de Oscar pentru colegii de partid și “periuța” că o să facă totul pentru a nu dezamăgi, că o să aplice legea (de parcă ar fi opțional) și că o să încerce o mai bună relaționare între instituțiile publice din județ (partea asta de final de discurs e bună și chiar necesară, dar n-ajunge doar o jumătate de an pentru a fi pusă în practică).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Poza ce o prezentati edifica firea personalitatii viitorului prefect de Maramures… cel mai probabil, fiind vorba de poza de mire sau de nuntaș… Ea spune totul!
    No comment!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here