FAPT – Investiție de 4 milioane de lei: intră în reabilitare sediul Primăriei Șomcuta Mare, clădire monument istoric, pentru reducerea cu 30% a costurilor cu energia

0
397

INVESTIȚIE – ȘOMCUTA MARE. Administrația publică locală din orașul maramureșean Șomcuta Mare, controlată de edilul Gheorghe Ioan Buda (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la 4 milioane de lei (exact: 4.016.417,91 lei, sumă care include TVA), care vizează reabilitarea energetică a două din cele trei corpuri de clădire care compun sediul Primăriei, pentru reducerea cu 30% a costurilor cu energia. Cea mai mare parte a finanțării este nerambursabilă, provenind din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

 

Proiectul include renovarea energetică a corpului principal, fostul Tribunal de plasă edificat la finalul secolului al XIX-lea (ulterior Judecătorie și Parchet), cu un regim de înălțime P+1E (cu o suprafață desfășurată de 1.350 mp), monument istoric de categorie B (importanță locală) și corpul B, cu regim de înălțime Parter și cu o suprafață desfășurată de 843 mp.

 

Contractul, pentru care sunt așteptate oferte până la, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 60%, iar experiența profesională a 3 experți, de 40%), trebuie finalizat în 15 luni, fiind prevăzute 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here