DECIZIE – Au fost majorate cu până la 66% bursele pentru pentru elevii din Baia Mare

0
412

BAIA MARE. Și în acest an, municipalitatea va repartiza fonduri financiare pentru acordarea burselor pentru pentru elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din Baia Mare. Fiecare unitate de învăţământ din Baia Mare va stabili, în Consiliul de Administraţie, numărul (anul trecut au fost acordate aproape 700 de asemenea burse) şi tipul de burse finanțate din bugetul municipiului.

 

Cuantumul burselor de performanță, de merit și de studiu va fi mai mare cu 25% – 66% decât al celor oferite în anul școlar trecut, doar bursa de ajutor social rămânând la același nivel.

 

Conform unui proiect care joi, 11 iulie 2019, se va transforma în hotărâre a Consiliului Local bursele de performanță vor crește în acest an școlar de la 300 de lei (cât erau în anul școlar trecut) la 400 de lei.

 

Bursele de merit vor înregistra cea mai mare creștere procentuală, 66%, fiind stabilite în acest an la 300 de lei (anul școlar trecut au fost de 100 de lei). Și bursele de studiu vor crește, cu 50%, de la 100 de lei la 200 de lei. Singurul tip de burse care rămân la valoarea de anul trecut sunt bursele sociale: 100 de lei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here