FAPT – Guvernul Ucrainei a adoptat rezoluția care permite deschiderea noului punct de trecere cu România: Bila Tserkva (Biserica Albă) – Sighetu Marmației

0
414

SIGHETU MARMAȚIEI – BISERICA ALBĂ (UCRAINA). Guvernul ucrainean, condus de premierul Denis Șmihal, a anunțat adoptarea unei rezoluții/ordonanțe care permite deschiderea noului punct de trecere a frontierei între Ucraina și România, Bila Tserkva (Biserica Albă) – Sighetu Marmației, argumentat prin „creșterea oportunităților de export” și „accelerarea integrării în Uniunea Europeană”.

 

Lungimea frontierei de stat a Ucrainei cu România este cea mai mare în regiunea Transcarpatică (204 kilometri). Premierul Șmihal a precizat că Ucraina intenționează să construiască 9 noi puncte de trecere a frontierei (la granița Ucrainei cu Ungaria, Republica Moldova, România și Polonia) și să modernizeze alte 13, multe dintre acestea chiar în cursul acestui an, pentru a reduce povara pe segmentul ucraineano-polon al graniței.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here