FAPT – Elevii Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, 45 de premii și mențiuni la Concursul Interjudețean de Matematică „Argument” 2024: Marele Premiu a fost câștigat de Dragoș Victor (Colegiul Național “Vasile Lucaciu”)

0
2586

ARGUMENT 2024. Sâmbătă, 13 ianuarie 2023, la Baia Mare a avut loc cea de-a XIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Argument”, organizat de Asociația „Argument – Gheorghe Șincai” (a profesorilor de matematică de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) și care s-a desfășurat cu o participare-record: 440 de elevi din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

 

Concursul Interjudețean de Matematică „Argument”, care desfășoară anual, se adresează elevilor cu aptitudini și interese deosebite pentru matematică și vizează stimularea potențialului creativ al elevilor, subiectele respectând programa de concurs, dar fiind în concordanță cu dificultatea subiectelor de la concursurile naționale și internaționale.

 

Președintele concursului este conf. dr. Vasile Pop de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, care a elaborat subiectele pentru liceu împreună cu Cristian Săvescu și Mihai Opincariu, redactori ai revistei „Gazeta Matematică”.

 

La ediția din acest an au fost acordate 160 de premii și mențiuni (45 dintre acestea, procentual 28%, au revenit elevilor Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) – conform regulamentului concursului, la fiecare an de studiu se acordă un premiu I, un premiu II, un premiu III și un număr de mențiuni decise de președintele comisiei de evaluare, conform punctajului obținut (care decide și departajarea concurenților care au același punctaj). Lista completă a premianților (pe an de studiu) o găsiți alăturat.

 

Premiul „Dumitru Angheluță” (care se acordă elevului din clasele de liceu care a obținut cel mai mare punctaj) a fost câștigat în acest an de Dragoș Victor (clasa a X-a – Colegiul Național “Vasile Lucaciu” Baia Mare, profesor Gabriela Boroica).

 

Acest prestigios și deja tradițional concurs de matematică, care reunește cei mai buni elevi din clasele V-XII din județele Regiunii de Nord-Vest și Regiunii Centru, este realizat prin finanțarea obținută de organizatori exclusiv din sponsorizări ale unor firme și contribuții ale unor părinți ai elevilor Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare (pentru ediția din acest an au contribuit financiar: CN Transelectrica SA, EDS Electric SRL, Taffo SRL, Bertus SRL, Aramis Invest SRL, API Vitalis SRL, Familia Voicu Cosmin, Familis Dod Vivian, Familia Mihnea Melania, Contabpet Expert SRL, Zarumi SRL, Selgros România).

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here