DETALIILE UNEI SITUAȚII GRAVE – Grefierul Parchetului Sighetu Marmației arestat preventiv dădea soluții de clasare în dosare și semna în numele procurorului

0
5637
Gabriel Erhan

GREFIER ARESTAT. Gabriel Mihai Erhan (34 de ani), originar din Rodna (jud. Bistrița-Năsăud) și grefier al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, este arestat preventiv și urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare (așa cum 2mnews a anunțat în exclusivitate, detalii AICI) pentru săvârșirea a trei infracțiuni: sustragerea de înscrisuri, favorizarea făptuitorului și fals material în înscrisuri oficiale. Această scriere revine cu detalii privind învinuirile aduse de procurori grefierul Parchetului Sighetu Marmației în dosarul de urmărire penală.

 

În acest moment, Erhan este arestat pentru 30 de zile, până în 10 februarie 2024 inclusiv – este în Centrul de reținere al IPJ Maramureș. Conform surselor 2mnews, grefierul ducea acasă dosare lăsate de procuror pentru diverse redactări, dădea soluții de clasare (!) și chiar semna în numele procurorului. Erhan este grefier (personal auxiliar de specialitate al Parchetului din Sighetu Marmației) din anul 2015 și este unul dintre cei 3 grefieri ai parchetului din municipiul maramureșean.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației este unul dintre cele 5 aflate în subordinea Parchetului județean și este condus, prin delegare (interimat), de procurorul Cristian Ștefan Marchiș. Instituția este condusă de procurori delegați (interimari) din martie 2019, de la decesul prim-procuorului Ioan Ardelean (inițial de procurorul Nelu Roman (de la Parchetul Baia Mare), urmat, până în 1 februarie 2020, de Constantina Mariș (de la Parchetul Maramureș), iar din 2 februarie 2020 de Cristian Marchiș.

 

Parchetul din Sighetu Marmației are în organigramă 5 posturi de procuror (1 prim-procuror/conducere și 4 procurori/execuție), însă are un singur post ocupat – de execuție, de procurorul Marchiș, delegat și ca prim-procuror. Practic, Parchetul din municipiul maramureșean are un singur procuror și funcționează cu un grad de ocupare a schemei de personal de doar 20% (cel mai redus grad din țară).

 

* Foto: @Gabriel Erhan FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here