FAPT – Două supermarketuri Kaufland din Maramureș, amendate cu 53.000 lei pentru comercializarea produselor alimentare neconforme: serviciile de tip Grill au fost oprite temporar

4
5206

SANCȚIUNE – PROTECȚIA CONSUMATORILOR. În 13 octombrie 2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Maramures, a desfășurat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Maramureș. Verificările s-au efectuat ca urmare a informațiilor din mediul online, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

 

Ținând cont de neregulile constatate la SC Kaufland Romania SCS (2 puncte de lucru care au și Grill), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

• 9 amenzi contravenţionale, în cuantum de 53.000  lei ;

• oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 12.418 lei;

• oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor a activității spațiilor Grill.

 

În urma acțiunii, comisarii CJPC Maramureș au identificat mai multe deficiențe:

• folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine;

• comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită;

• folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri neconforme;

• folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, cu rugină în exces;

• modificarea stării termice a preparatelor fără a deține autorizație legală;

• nerespectare temperatură masă caldă;

• lipsă menționare alergeni, declarație nutritională, produse care provin din produs decongelat;

• paviment impregnat cu corpuri străine, rugină;

• hota îmbâcsită cu ulei ars;

• prezenta muștelor în zona de preparare, lipsă plasă insecte;

• utilizare de ustensile neprofesionale;

• zona de servire cu pardoseli alunecoase;

• grilaje ventilație amplasate la exterior, colmatate cu praf.

 

Comisarii CJPC Maramureș vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

 

* Foto generică

 

Birou de presă CRPC RNV Cluj



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Nu ști ce legătură are dragă ” Ostaș ,,??? hai că îți spun eu , în loc să ne ocupăm cu chestii muuuult mai importante ! …adică cu drumuri expres ( măcar )…să nu zic de o amărâtă AUTOSTRADĂ ( că aia e o chestie foarte grea …la noi !!! ) care să fie legat de SATU MARE să nu mănânc o franzelă pînă ajung din BAIA MARE pînă pe AUTOSTRADA vecinilor unguri , mai bine mă duc cu 50/h pe cocloaele de drumuri pînă în SATU MARE și dacă mergi cu 80/h poate ai și norocul să mai prinzi și un aparat ” TRUCAM ,, pe la SEINI amplasat ne regulamentar în mașini ruginite ne inscripționate de POLIȚIE pe marginea drumului ascunși…( CĂ AȘA S-A VOTAT SĂ FIE CORECT ȘI REGULAMENTAR DE OAMENI DEȘTEPȚI !!! ) , mai bine ne ocupăm de schimbarea numelor străzilor și bulevardelor că e o treabă mai ușoară nu ???? iar referitor la subiectul cu Kaufland …oare ZONA KAUFLAND ESTE MAI INFECT DECÎT ZONA COMBINATULUI ????…A ok , poate în zona combinatului nu se servește mâncare !!! Acolo nu trebuie controale de la IPJ .

  2. Numai două din 3!? Toate cele 3 au Grill!
    Inclusiv cel de pe Bd. București, pardon Regele Mihai (nu știu ce legătură are Baia Mare cu Regele Mihai I și cu Regele Ferdinand)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here