FAPT – Copiii din clasele pregătitoare din Baia Mare vor primi în acest an ghiozdan și rechizite în valoare de 250 de lei, în urma unui amendament al consilierului local Gavra

0
991

PRIMUL MEU GHIOZDAN. Amendamentul consilierului municipal Bogdănel Gavra (PMP) de majorare a sumei alocate în cadrul proiectului Primul meu ghizdan a fost adoptat de plenul Consiliului Local Baia Mare, astfel că 1.266 de copii care în septembrie vor începe școala în clasele pregătitoare vor primi un pachet (ghiozdan și rechizite școlare) în cuantum de 250 lei/copil.

 

Inițial, copiii din clasa pregătitoare primeau un pachet în valoare de 130 de lei, în acest an, din cauza majorărilor prețurilor, Executivul Primăriei a propus o majorare cu 70 lei/copil, însă în comisiile forului deliberativ al orașului consilierul Gavra a solicitat aleșilor locali ca această majorare să fie mai substanțială, până la 250 de lei/copil, pentru că oricum impactul asupra bugetului local ar fi minimal.

 

Bugetul local nu va fi afectat semnificativ, majorarea pe care am propus-o colegilor mei având un impact suplimentar de circa 63.000 de lei, o sumă infimă în raport cu creșterile prețurilor și cu obiectivul major care este educația. Am făcut această propunere pentru a putea să le oferim copiilor care încep primul lor an de școală produse necesare cel puțin la nivelul celorlalți ani și pentru a reduce, atât cât am putut noi decide, din presiunea financiară care este asupra părinților lor. Le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Local, pentru că fără ei propunerea mea rămânea la acest stadiu, de propunere. Acum este o hotărâre care va fi pusă în practică de administrație, a declarat consilierul local Bogdănel Gavra.

Amendamentul a fost adoptat în comisii, iar apoi în plenul Consiliului Local, astfel că începând din acest an școlar copiii din clasele pregătitoare din Baia Mare vor primi vor primi pachetul aferent proiectului demarat în anul 2015 în valoare de 250 de lei. În urma acestei decizii, municipalitatea Băii Mari va aloca pentru proiectul Primul meu ghiozdan suma de 316.500 lei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here