FAPT – A doua încercare pentru renovarea completă a unuia dintre cele mai mari licee tehnologice din Maramureș, investiție de 6 milioane de lei

0
2214

INFRASTRUCTURĂ EDUCAȚIE. Administrația publică locală din municipiul maramureșean Sighetu Marmației, controlată de edilul Vasile Moldovan (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la aproape 6 milioane de lei (exact: 5.928.311,20 lei, sumă care include TVA) pentru renovarea a șase corpuri de clădiri care constituie Liceul Tehnologic Marmația, unul dintre cele mai mari licee tehnologice din Maramureș.

 

Aceasta este cea de-a doua licitație a fostului Liceu Mecanic și Grup Școlar pentru Industrie Mică și Prestări Servicii, la cea demarată în ianuarie 2024 comisia de licitație nereușind să desemneze un câștigător/executant.

 

Astfel, este vizată reabilitarea școlii (16 săli de clasă), celor două internate (unul cu 112 locuri și unul cu 312 locuri), sala de sport, atelierul mecanic și ghereta poartă. Proiectul presupune realitarea unei suprafețe desfășurate totale de 7.313 mp.

 

Lucrările prevăd înlocuirea instalațiilor de iluminat interior cu corpuri de iluminat cu LED, instalarea de senzori pentru a asigura un control automat al iluminării și compensarea automata a iluminatului natural, înlocuriea centralei termice cu una eficentă energetic complet automatizată, realizarea unui sistem de management integrat și automat al clădirii, înlocuirea șarpantelor și învelitorilor cu acoperisuri tip terasă, termoizolații și finisaje exterioare, reabilitarea tuturor grupurilor sanitare.

 

Contractul, care așteaptă oferte până la, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența profesională a 4 experți-cheie 20%, garanția lucrărilor 20%, termenul de finalizare a proiectului tehnic și a lucrărilor 20% – acesta trebuie să fie cuprins între 14 luni și 24 de luni).

 

* Foto: @Liceul Tehnologic Marmația

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here