EXPLICAȚIE – Anca Hendea (PNL) transferată politic în funcția de secretar de stat la Ministerul Familiei, pentru a-i face loc la șefia Inspectoratului Școlar unui pesedist

1
2237
Anca Hendea

FUNCȚII PUBLICE POLITIZATE. Pentru că la negocierile politice funcția de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş a revenit PSD, iar această funcție era ocupată de circa 2 ani și jumătate de Anca Minodora Costin Hendea (PNL), liberala a fost propulsată în funcția de secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Un soi de adjunctă a pesedistei Gabriela Firea Pandele. Decizia a fost semnată marți, 26 martie 2022, de prim-ministrul Nicolae Ciucă (PNL).

 

Hendea a fost numită în funcție după demisia din decembrie 2019 a pesedistei Ana Lucreția Maria Moldovan, care a ocupat (tot politic) funcția de șefa inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș aproape 7 ani și jumătate (din 19 iulie 2012, până în 16 decembrie 2019).

 

Acum, că locul de șef al Inspectoratului Școlar din Maramureș a fost eliberat, pesediștii maramureșeni, controlați de președintele-deputat Gabriel Valer Zetea, pot să-l instaleze acolo pe alesul șefului lor, care, cel mai probabil, va fi  profesorul Mihai Cosmin Pop din Seini (localitate unde este și consilier local PSD, la al doilea mandat), cel preferat de Zetea pentru a ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, însă în acel caz a câștigat propulsata de deputatul Gheorghe Șimon (PSD), care s-a dovedit a fi mai prieten cu Ciolacu decât Zetea: Antoaneta Bolchiş (psiholog la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare). Dacă se respectă algoritmul pesedist “Unul tu, unul eu”, acum e rândul lui Zetea să-și propulseze preferatul. Dacă nu s-a putut la minister, măcar la inspectorat.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here