SCANDAL – Ambii (!) „preşedinţi” ai PNL Maramureş, Mircea Dolha şi Ionel Bogdan, au convocat câte un BPJ, în aceeaşi zi, dar în locuri diferite

0
846
Mircea Dolha și Ionel Bogdan

EXCLUSIV. Mircea Dolha are decizie de numire din partea BPN PNL, iar Ionel Bogdan are decizie de numire cu titlul interimar de la COU PNL. Pe ambele numiri se află aceeaşi semnătură, a preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan. Dolha spune că el e preşedintele de drept, Bogdan susţine că el e preşedintele de facto, iar cei din conducerea centrală a liberalilor recunosc că „le e ruşine de ceea ce se întâmplă în Maramureş cu PNL”.

 

La începutul săptămânii, când a avut loc şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) PNL, printre altele, ar fi trebuit să se tranşeze problema Maramureşului. Trecută la coada ordinii de zi, a fost amânată „o săptămână-două”, până la viitorul BPN. Reacţia celor implicaţi (Dolha şi Bogdan), la doar câteva momente după amânare: fiecare a convocat o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), în aceeaşi zi, dar în locuri diferite. Nimeni nu mai înţelege nimic. Totuşi, să facem o forţare, deşi nici Dolha, nici Bogdan n-ar merita acest efort.

 

Marian Petrache, secretar general PNL: „Ruşine!”

 

Liberalii maramureşeni asistă, deocamdată neputincioşi, la bicefalismul puterii executive din filiala judeţeană. În toată această mascaradă politică, înţesată de ingrediente cu iz de mahala, se estimează că în luna mai vor avea loc noi alegeri în Maramureş pentru stabilirea conducerii judeţene, iar singura poziţie necontestată de nimeni, nici de Dolha, nici de Bogdan, nici de conducerea centrală este cea deţinută de Gavril Ropan, primarul din Coroieni, care, deocamdată este prim-vicepreşedinte al filialei judeţene.

 

Dolha susţine că „la BPN s-a decis că niciun preşedinte nu trebuie să-şi dea demisia, pentru că intrăm în alegeri, în februarie au loc alegeri locale, prin mai alegeri judeţene şi în iunie alegeri naţionale”. La şedinţa BPN a fost prezent şi Bogdan, „pentru că el este vicepreşedinte la nivel naţional, responsabil cu partea de online”, însă preşedinte PNL Maramureş este el, Dolha. „Numirea lui Bogdan de către Comitetul de Organizare şi Unificare nu a fost o numire (n.red., a fost, mâine vă prezentăm documentul oficial), a fost o eroare acolo. (…) E aşa cum am stabilit, nu s-a întâmplat nimic, totul e în regulă. Eu sunt preşedintele PNL Maramureş”, a mai explicat Dolha.

 

Gavril Ropan

Prezent la şedinţa BPN, Ropan a mărturisit că a fost rugat de preşedintele interimar Raluca Turcan să medieze situaţia din Maramureş, până la următoarea şedinţă BPN. „A auzit şi Raluca Turcan că au fost convocate două BPJ-uri şi m-a rugat să mediez situaţia. Mi-a spus că nu avem nevoie de bulversări şi că în maximum două săptămâni BPN va regla problema Maramureşului. Bogdan mi-a zis că organizează BPJ joi şi apoi m-a sunat şi Dolha să mă roage să particip la BPJ-ul pe care l-a convocat şi el tot joi. Bogdan a zis că îl face fie la sediul judeţean, fie, dacă nu poate de Dolha, la sediul fostului PDL. Dolha face la sediul judeţean, cred. Până la urmă e important unde participă primarii şi consilierii judeţeni ai PNL, că ăştia sunt alfa partidului. Nu poţi să faci o organizaţie judeţeană fără aleşi! Vă spun ceva, cu sinceritate: acum, nu există BPJ PNL Maramureş, a demisionat!”, a declarat Ropan, care a mai precizat că „la ora actuală, Dolha nu mai are primarii de partea sa, i-a pierdut, dar nici Bogdan nu e o soluţie viabilă, pentru că are mulţi opozanţi în BPN”.

 

Marian Petrache

De asemenea, Ropan a recunoscut că a primit solicitări pentru a candida pentru prima funcţie în PNL Maramureş, dar că nu a luat, încă, o decizie în acest sens. Secretarul general al PNL, Marian Petrache (preşedintele PNL Ilfov), a declarat, în exclusivitate pentru 2mnews, că Maramureş face parte din cele trei-patru organizaţii judeţene „cu situaţie neclară”. „Vom discuta în conducerea executivă, în următoarea şedinţă, pentru că acum am vrut să lămurim situaţia generală a partidului, legată de convocarea Convenţiei Naţionale, care era mult mai presantă şi toată lumea aştepta lucrul acesta. Săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare, aşa cum le-am spus celor două tabere, o să analizăm situaţia de la Maramureş şi o să propunem o decizie BPN. Mi-e jenă că e situaţia asta! Mi-e jenă, pentru liberalism în general, că am ajuns în situaţia de la Maramureş şi pentru faptul că acestea au intrat deja în spaţiul public. Sunt supărat şi pe unii şi pe alţii (n.red., pe Dolha şi pe Bogdan), pentru că dincolo de orgolii proprii avem toţi datoria să apărăm imaginea unui partid care ne obligă. Dar… probabil că pe unii nu-i obligă! Nu-mi cereţi să vă spun mai mult, pentru că şi aşa mă simt penibil. Sigur, cel târziu săptămâna viitoare o să tranşăm problema de la Maramureş”, a declarat secretarul general al PNL, Marian Petrache.

 

Petrache a mai precizat, pentru 2mnews, că decizia PNL se va lua după ce se va discuta cu primarii şi aleşii locali din Maramureş, „pentru că ei sunt cei mai importanţi”. Conducerea PNL ştie şi de episodul „Balului liberalilor 2016” care a generat o notificare de executare silită a PNL Maramureş pentru neplata facturii la mâncare şi băutură, aşa cum ştie şi de contestaţiile privindu-l pe Ionel Bogdan privind modul în care a coordonat finanţele pentru campania online.

 

„Sunt zone în ţara asta unde aplecarea spre o doctrină sau spre un curent politic e mai mică sau mai mare. În sud, trebuie să munceşti până să convingi un om să vină în dreapta eşicherului politic. În Maramureş, e invers, lumea fiind preponderent de dreapta. Dar Dumnezeu îți dă, nu-ţi bagă-n traistă. Însă dacă tu te maimuţăreşti, cum vrei să te respecte oamenii?”, a conchis Petrache.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here