EXISTĂ VIAȚĂ ȘI DUPĂ REZILIERE – Un nou constructor adus să termine după 3 ani reabilitarea școlii din Satu Nou de Jos cu 1,6 milioane de lei

0
1937

CONTRACT SEMNAT. Administrația publică din comuna Groși, controlată de edilul Florin Daniel Boltea (PNL), a semnat la 3 octombrie 2023, un contract în valoare de 1,6 milioane de lei (exact: 1.615.225,77 lei, sumă care include TVA), care vizează finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii din Satu Nou de Jos (care găzduiește grădinița). Contractul a fost semnat cu sereleul Perfect Domitiana din Negrești-Oaș (firma a avut unica ofertă conformă, alți doi ofertanți fiind descalificați).

 

Câștigătorul contractului a anunțat deja subcontractarea lucrărilor de instalații electrice, de ignifugare și de avertizare în caz de incendiu. Acestea, care totalizează circa 72.000 lei (adică 4,5% din valoarea totală a contractului), vor fi realizate de subcontractorul Electromedia SRL din Târgu Lăpuș.

 

Perfect Domitiana SRL este înregistrată în Negrești-Oaș (jud. Satu Mare) și este specializată pe lucrări de construcții a clădirilor. Firma este în proprietatea lui Daniel Gheorghe Berinde (care a preluat-o de dată recentă de la Dănil Cionca) și în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de lei și un profit net de circa 427.000 lei, realizat cu 30 de angajați.

Contractorul din Negrești-Oaș nu este la prima aventură economică în Maramureș, în ultimii 4 ani contractând mai multe lucrări în județ, care totalizează peste 22,6 milioane de lei – printre acestea, blocul ANL cu 4 etaje al CJ Maramureș (de pe strada Grănicerilor din Baia Mare), căminele culturale din Inău și Fântânele (sate aparținătoare de orașul Târgu Lăpuș) și din Băița de sub Codru și Urmeniș, grădinița din Suciu de Sus, școala din Sarasău, dispensarul din Șișești, centrul de zi, centrul recreațional și muzeul satului din Tăuții Măgherăuș.

 

Contractul de reabilitare și modernizare a școlii din Satu Nou de Jos (com. Groși), finanțat prin programul guvernamental PNDL II, a fost semnat în urmă cu 3 ani (la 3 septembrie 2020), cu firma Crista & Cris SRL (controlată de Halasz Jeno), însă acesta a fost reziliat înaintea finalizării lucrărilor.

 

Proiectul include amenajări interioare, termoizolare exterioară, amenajarea unui parc de joacă pentru copii și a unui teren de sport. În urmă cu un an, au fost expertizate lucrările efectuate și a fost stabilită valoarea celor care au mai rămas de executat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here