EXCLUSIV – Trei srilankezi au dat în judecată firma băimăreană de construcții la care lucrau pentru a-și recupera banii: firma este a familiei unui inspector de muncă

14
39124

DIFEREND DE MUNCĂ. Trei srilankezi veniți să muncească în Maramureș, Kapuruge Pruthuvi Vimukhi Fernando, Edirisuriya Arachchige Dasun Kalahara și Galgammulle Manage Lakshan Maduranga, au dat în judecată firma băimăreană de construcții la care lucrau pentru a-și recupera banii.

 

Firma este VinBăieții SRL, care se autorecomandă ca fiind “Mereu copiați, niciodată egalați” și care a fost fondată în urmă cu 4 ani de Ionuț Bogdan Bârsan, ieșit din firmă în septembrie 2021 pentru că a devenit inspector de muncă la Inspecția Muncii (instituția care are în subordine inspectoratele terioriale de muncă din județe), cedând controlul societății, cel puțin scriptic, soacrei sale, Mariana Sadoveanu.

 

Cel puțin scripitc, pentru că și astăzi tot Ionuț Bogdan Bârsan răspunde la telefonul de contact al firmei și este ancorat în activitatea firmei. El a precizat, pentru 2mnews, că a avut, la finalul anului trecut, niște muncitori din Sri Lanka, angajați printr-o firmă de recrutare, dar că aceștia „au stat puțin în firmă (probabil o lună), au plecat cândva înainte de Crăciun, au zis că nu mai vor să rămână (n.red., în firmă) și și-au primit toți banii”.

 

De asemenea, Bârsan a precizat că “nu știe de ce a fost dată în judecată firma” (și nici nu știa că a fost dată în judecată – cel mai probabil pentru că procesele au fost înregistrate la Tribunalul Maramureș marți, 28 martie 2023). L-am întrebat pe Bârsan dacă este angajat la Inspecția Muncii, dar a replicat că asta… nu e important. “- Cum să nu fie important, când dumneavoastră sunteți inspector de muncă și sunteți angrenat în activitatea unei firme care are un diferend de muncă?”. “- Dar nu sunt agrenat…”. Am râs. Monitorizăm cum se soluționează speța cu srilankezii.

 

* Foto generică: @unhabitat.lk

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

14 COMENTARII

  1. Poi inspectorul șef Năcuta Dragoș nu îl acoperă pe socrul său , iar soția îi îndrumă pe pacienți spre cabinetul acestuia ( cabinet neautorizat de kinetoterapie ) .

  2. Ca o paranteza, dl Barsan este inspector asistent la… Directia Antifrauda a Inspectiei Muncii. Cum ar veni controleaza firmele si in privinta legalitatii desfasurarii activitatii (angajati samd). Vrednic este!

  3. Asta cu ” o sa plateasca in fata lui Dumnezeu” e o alta treaba. Pana ajunge acolo….. Mai bine sa plateasca acum. Pentru mine pute a conflict de interese!

  4. Comentarii aiurea, mai jos, indiferent de numele acelor persoane, de naționalitatea lor nu trebuia sa se întâmple așa ceva. Pârâtul este un șmecheraș autohton, cu pile și poziție bună în administrația locală care crede că-i este totul permis… Cunoaștem noi, românii, astfel de specimene de zeci de ani, îi avem la tot pasul, îi admirăm pentru cum se „descurcă”, chiar, sunt persoanele care calcă în picioare civismul, legea, bunul simț și valorile morale iar noi îi aclamăm…unul dintre motivele pentru care România este deja praf și pulbere!

  5. Da cum a ajuns asta inspector…ca imi caut de lucru de un an si nu era nici un post de inspector…eu cred ca moto-ul este „tot examenul l-am copiat,ninenea nu m-a deranjat,postul l-am ocupat,pe indieni i.am intepat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here