GREVĂ – Consilierii Serviciului de Probațiune Maramureș sunt în grevă de avertisment: protestează împotriva inechităților salariale din sistemul de justiție

0
622

PROTEST. Consilierii Serviciului de Probațiune Maramureș sunt în grevă de avertisment, protestând împotriva refuzului guvernanților de a soluționa problema drepturilor salariale și de a adopta măsuri concrete (OUG pentru corectarea drepturilor de natură salarială, drepturi recunoscute prin efectul legii și conform hotărârilor judecătorești).

 

Greva de avertisment se manifestă prin întreruperea programului de lucru între orele 12.00-14.00, până în 7 octombrie 2022 inclusiv, și postarea pe ușa biroului a anunțului care conține revendicările sindicale. Serviciul de Probațiune Maramureș este deservit de 16 consilieri de probațiune.

 

Consilierii de probațiune au semnalat de mai mult timp și în repetate rânduri Ministerului Justiției despre inechitățile salariale în raport cu categorii din justiție și despre necesitatea consolidării sistemului de probațiune (în România sunt 688 de consilieri de probațiune care supraveghează 101.555 de persoane sancționate penal cu sancțiuni alternative la pedeapsa închisorii).

 

Aveți alăturat comunicatul oficial al Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune.

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here