EXCLUSIV – Situație incredibilă: o firmă a Primăriei Baia Mare (care deține 97% din acțiuni) și-a dat în judecată proprietarul cerând achitarea de penalități contractuale

3
3641
Tudor Rusu

ÎN INSTANȚĂ CU PROPRIETARUL. Operatorul de transport public în comun din  Baia Mare, Urbis SA, care este controlat de administrația publică locală din municipiul reședință de județ (municipalitatea Baia Mare deține 97,06% din acțiunile societății), și-a dat în judecată proprietarul (Primăria Baia Mare), cerând instanței să admită plata penalităților contractuale.

 

Speța a fost înregsistrată marți, 13 februarie 2024, urmând să fie soluționată de magistratul desemnat al Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Judecătoriei Baia Mare, UAT Municipiul Baia Mare, prin primar, având calitatea de pârât.

 

Urbis este condus administrativ de Tudor Rusu (foto mare sus, director general), propulsat în funcție de fostul primar corupt al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. De asemenea, firma este controlată de Primăria Baia Mare printr-un consiliu de administrație prezidat de Carmen Ecaterina Pop (directorul economic al Primăriei Baia Mare) și care îi are ca membri pe persoane apropiate și agreate de fostul primar Cherecheș (Bogdan Vlad Pop, Traian Bancoș, Alexandra Deac și Constantin Olteanu).

 

Conform datelor obținute de 2mnews, în decembrie 2023, deși Urbis figura în documentele ale Primăriei Baia Mare cu o creanță (falsă!) de doar 1 milion de lei (exact: 1.025.926,31 lei), administrația locală a plătit abia compensațiile financiare aferente lunii… august 2023 (1.982.591,83 lei), de unde rezultă o restanță reală de circa 8 milioane de lei până la finalul anului 2023.

 

Până acum, Urbis și-a mai acționat în instanță acționarii, însă doar pe cei minoritari (primăriile comunale din Recea, Groși, Dumbrăvița și Săcălășeni, care dețin fiecare câte 0,49% din acțiunile firmei), însă niciodată acționarul majoritar și, practic, proprietarul firmei.

 

* Foto: @Urbis SA

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. mai nulitatilor de la urbis!voi vreti bani dar nici nu va intereseaza cum arata autobuzele,troleurile! mizerabile,plin de insi care put,calatoresc fara bilet,cu toate ca tot vorbiti de controale!Nu stiu ce controale faceti voi ,dar in ultimele zile am calatorit pe mai multerute in oras nu am vazut nici un controlor in schimb am vazut f multi clandestini! in urma cu vreo 2 saptamini au urcat niste controlori care au dat niste hartii la semnat soferului dupa care la statia urmatoare au coborat,fara sa ceara biletele sau abonamentele la control!!Rusine Urbis!!!!!apropo,majoritatea soferilor sunt niste infumurati,obraznici,care cred ca transporta cartofi,nu pasageri!!!

  2. TRAIAN BANCOS ( !) )ALEXANDRA DEAC…sotul directoarei de la VIATAL si sotia lui Vasile Deac (Administrator la INSOLVENTA FAGETUL DEAC ) ..doamna fiind cea care conduce destinle de la ATHOS PARC -Resturant . Yes-men-isti d-lui. Chereches sau prietenii mamei domniei sale. Inclusiv actualul director la Urbis a fost numit cu sprijinul acestei doamne (2014) in functia de director tehnic….iar ulterior dupa mazilirea pe buna dreptatae sau nu a Rapiduletului …propulsat in actuala functie.
    SINECURE, bune, asigurate de catre familia Chereches pt unii prieteni . La fel si doamna Bancos..dupa ,,ejectarea,, de la BCR …numita director economic si apoi propulsata pe pozitia actuala. O buna prietena a doamnei Chereches. Pe sitemul…ai nostrii in puncte cheie…pe bani frumosi avand de indeplinit o singura conditie…non combat si cu singura fraza de invatat pe de rost pt a o folosi in dialog cu familia respectiva (binefactorii): Am inteles , sa traiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here