CARITATE – Cinci vârstnici din Baia Mare se mai pot înscrie pentru a primi gratuit masa de prânz la cantina socială a Organizației Caritas

0
583

AJUTOR PENTRU VÂRSTNICI. Cantina socială din Baia Mare administrată de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, inaugurată în urmă cu 23 de ani, oferă hrană caldă persoanelor aflate în dificultate, expuse marginalizării şi excluziunii sociale. Pe lângă aceasta, unitatea de asistență socială asigură și servicii de informare și consiliere beneficiarilor săi.

 

În perioada 2019-2022, printr-un proiect european (Proiectului POCU „Împreună pentru vârstnicii noștri!”), organizația și-a extins serviciile cantinei sociale și pe lângă beneficiarii existenți pregătesc, la intervale de două zile, câte o masă caldă pentru alți 40 de băimăreni cu vârsta peste 65 de ani.

 

Scopul serviciului nu este crearea unei situații de dependență, ci activizarea seniorilor. “Prin asigurarea regulată a mesei de prânz gustoase și gătite cu drag, ei se hrănesc mai sănătos și simt că nu sunt singuri și comunitatea le poartă de grijă. Cu pofta de mâncare, crește și pofta de viață a beneficiarilor”, este convingerea angajaților unității.

 

În acest moment, Cantina Socială Caritas Baia Mare are 5 locuri libere pe care se pot înscrie 5 persoane vârstnice de peste 65 de ani, cu domiciliul în Baia Mare, și care se pot deplasa la sediul cantinei (strada George Coșbuc nr. 54) să preia masa de prânz (aceasta este oferită în fiecare a doua zi lucrătoare). Pentru mai multe informații în legătură cu condițiile de accesare a serviciului, sunați la numărul de telefon 0262-218058 (de luni până vineri, între orele 9 și 15).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here