EXCLUSIV – Roata Panoramică închiriată pentru Iarna Băimăreană a costat… 160.000 de lei

2
3425
Cătălin Cherecheș, primarul Băii Mari - cel care a re-descoperit roata. Și circuitul banilor în natură.

BANII PUBLICI. Pe Walter Toni (da-da, cu “i”, exact așa, nu ne-ncurcăm în americănisme) îl cunoașteți, presupun. Dacă nu, ați trăit până acum în bula personală, neconectați la realitățile cotidianului… Totuși, pentru cei (extrem-extrem-extrem de puțini) care nu-l cunosc pe Toni Walter, precum și pentru o înțelegere totală a prezentei scrieri, o precizare: este administratorul circului (autorecomandat ca fiind german) „Gartner”, care și-a înregistrat firma prin care face spectacolele în Satu Mare.

 

Mai corect ar fi “făcea spectacole”, pentru că-n ultimii 5 ani a mai prestat puțin. Bine, puțin, dar firma există, reconvertită de la circ la parcuri de distracție și patinoare. OK, asta-i introducerea. Ce-a săvârșit Walter Toni (cu „i”) de merită pomenit? Mare faptă! Respectiv, i-a făcut pe băimăreni să se simtă bine în această iarnă colosală, montându-le în decembrie o… roată panoramică.

 

Aia de lângă brad, nu se poate să n-o fi văzut, e posibil doar să n-o fi folosit, pentru că la temperatura iernii nu prea-ți vine să te-nvârți în viteză și la întălțime. Însă, ideea de bază asta e: roata aia panoramică a adus-o Walter Toni (cu „i”), să știți asta, pentru că-n acest fel veți putea trăi în continuare voi cu voi. Bine, n-a adus-o moca, a închiriat-o municipalitatea controlată de primarul Cătălin Cherecheș.

 

 

 

A văzut Întâiul edil Roata Uriaşă din Praterul vienez (că tot ne dă exemple din Viena, ce frumooos e în Viena!) și a zis să aducă și el acest simbol al citadelei, nefuncțional pe timp de iarnă, dar impresionant. Și scump, ce-i drept, dar ce-i frumos trebuie să fie scump, nu-i așa? Respectiv, municipalitatea a plătit din banii orașului pentru “închirierea unui utilaj de agrement Roata Panoramică, necesar în cadrul evenimentului Iarna Băimăreană”.

 

Cât a plătit? Aproape 160.000 de lei (exact: 159.460 de lei, sumă care conține TVA), adică vreo 33.500 de euro. Adică 586 de euro pe zi (contractul a fost pentru închirierea timp de 57 de zile, în perioada 5 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020).

 

Acesta este motivul pentru care vi l-am prezentat pe dl. Toni: este cel care a încasat, din cauza – sau datorită, de la interpretare la interpretare – primarului Cătălin Cherecheș, suma de 160.000 de lei din banii orașului Baia Mare pentru închirierea Roții Panoramice. Da a fost în Baia Mare ca-n Viena? A. Atunci, să nu mai auzim comentarii, că obrazul subțire cu cheltuială se ține, întrebați doctorul în economie din administrația municipiului dacă nu sunteți convinși.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here