TEATRU – Sold out la premiera spectacolului „Hai că nu e Cernobîl” al Teatrului Municipal Baia Mare

0
190

PREMIERĂ. Vineri, 14 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare are loc premiera spectacolului „Hai că nu e Cernobîl”, text și regie Norbert Boda. Spectacolul spune povestea unui accident de mediu, când digul de la iazul de decantare a cedat. Toate biletele au fost vândute pentru primele trei spectacole (premiera și următoarele două reprezentații, programate în 16 și în 23 februarie).

 

Din distribuție fac parte Dragoș Călin, Ioan Costin, Wanda Farkas, Mircea Gligor, Andrei Han, Alex Macavei, Aurora Prodan. Din corpul tehnic: scenografia – Mihai Vălu, regia tehnică și sonorizare – Dan Prodan, lumini – Sandu Șimonca, operator video – Teo Molnar, grafică și video-mapping – Ricardo Fatiol, sufleur – Maria Danciu. Spectacolul se joacă la Sala Studio și durează 80 de minute (fără pauză).

 

Despre spectacol, Ana Liliana Ilea a scris: “Poluarea cu cianură și metale grele, din urmă cu două decenii, a căzut azi în uitare. Aproape o sută de tone de cianură procesată s-au vărsat în împrejurimi, ajungând în râuri, în Dunăre și poate chiar în Marea Neagră. O problemă gravă, care a fost expediată. Care au fost efectele asupra populației? Nu știm nici acum. „Hai că nu e Cernobîl” tratează acest accident ca pe o farsă tragică, cu un umor reținut, și ridicând multiple semne de întrebare. Un spectacol hrănit din filonul neputinței în fața dezastrului și care ne reamintește că istoriile se repetă atunci când le uităm”.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here