EXCLUSIV – Pe ce loc se situează Aeroportul Maramureș în clasamentul național al traficului de pasageri în 2019: câți pasageri a avut anul trecut

0
895

DATE OFICIALE. Dacă punem la socoteală și aeroportul din Tulcea, unde în tot anul trecut au aterizat/decolat 99 de pasageri, adică aproape unul la 4 zile, în România există 17 aeroporturi funcționale.

 

Din acestea, conform datelor oficiale centralizate de Asociația Aeroporturilor din România (AAR), Aeroportul Internațional Maramureș (fost Baia Mare) se situează în clasamentul național al traficului de pasageri pe locul 13 din 17, în 2019 având un trafic total de 40.902 pasageri. Adică, 112 oameni au aterizat sau decolat în fiecare zi a anului trecut (20.056 de pasageri s-au îmbarcat, 20.846 de pasageri au debarcat).

 

În 2019, pe Aeroportul Maramureș s-au înregistrat 916 mișcări de aeronave (aterizări/decolări), 574 fiind curse interne regulate (exclusiv pe relația Baia Mare-București / București-Baia Mare).

 

Deși pe aeroportul situat în Tăuții Măgherăuș, la limita teritorială cu municipiul reședință de județ nu au fost nici anul trecut curse internaționale regulate, s-au înregistrat 123 de curse internaționale neregulate (așa-numitele curse charter, de sezon – cele spre/dinspre litoralul turcesc).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here