OFICIAL – Posesorii de garaje din Baia Mare cărora le-au expirat contractele pe teren vor plăti pentru reglementarea situației: află cât

0
2817

REGLEMENTARE. Posesorii de garaje şi parcări acoperite din Baia Mare construite pe terenul  municipalității vor plăti pentru “reglementarea situaţiei contractuale cu privire la utilizarea terenurilor ocupate”, conform unui proiect care va fi adoptat de forul deliberativ al urbei miercuri, 31 iulie 2019.

 

Astfel, posesorilor de garaje și parcări acoperite li se va transfera contractele de concesiune pentru terenurile ocupate de construcțiile pe care le folosesc, prin încheierea unor noi contracte de închiriere. Practic, e o prelungire a locațiunii, inițial pe un termen de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii în contextul în care, atenție, “terenurile nu fac obiectul unor investiţii”.

 

Noile contracte de concesiune/închiriere se încheie “doar după achitarea unei taxe de folosinţă, egală cu chiria stabilită conform contractelor expirate/transferate, care se va achita pentru întreaga perioadă cuprinsă între data expirării/transferului și data încheierii noilor contracte”.

 

Mai simplu spus, cei care au expirate contractele pe terenurile pe care au garaje sau parcări acoperite vor plăti redevenţe sau chirii datorate în funcție de zonă:  12 lei/mp/an zona A, 11 lei/mp/an zona B, 10 lei/mp/an zona C, 9 lei/mp/an zona D. Sumele datorate se vor indexa anual cu indicele general anual al preturilor de consum comunicat de INS.

 

În cazul în care sunteți fericitul posesor al unui garaj pe care l-ați construit pe o suprafață mai mare decât cea pentru care ați fost autorizat, vă anunțțăm că nu-i nicio problemă. Niciuna, în afară de faptul că o să plătiți o redevență/chirie dublă față de cât ar trebui.

 

Subliniere: în noile contracte va exista o clauză conform căreia dacă terenul pe care-l ocupați cu garajul este necesar realizării unor investiții de către municipalitate, garajul/parcarea acoperită va fi desființată după o notificare cu 30 de zile înainte. Contractele expirate pot fi încheiate în 90 de zile începând din 1 august 2019 (adică până la sfârșit de octombrie – după acest termen, contractul nu mai poate fi încheiat şi dreptul de utilizare a terenului se anulează, construcţiile urmând a fi desfiinţate pe cale administrativă).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here