EXCLUSIV – Investiție privată de 3,7 milioane de lei pentru construirea în Maramureș a unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 0,66MWp

0
2723

PARC FOTOVOLTAIC. Firma Bioagrotur, deținută scriptic, în procente egale, de antreprenorii Dumitru Mariș și Claudiu Bogdan Chindriș, care administrează în satul Hoteni (com. Ocna Șugatag) o fermă de bovine de carne din rasa Aberdeen Angus, a demarat proiectul investițional de realizare a unui parc fotovoltaic cu o capacitate de producție de 0,66 MWp (megawatt peak).

 

Conform proiectului – realizat de firma clujeană Goodwill Studio și care a intrat în faza pre-execuțională, fiind avansat pe circuitul obținerii autorizațiilor, certificatelor, avizelor necesare demarării efective a construirii -, parcul fotovoltaic va fi compus din 1.320 de panouri fotovoltaice cu dimensiunea 2,1m x 1,1m, fiecare cu capacitatea de aproximativ 500 W, conectate la trei invertoare de 250 kW care vor transporta energia la celula de joasă tensiune a postului de trasformare.

Parcul fotovoltaic va fi amplasat pe o suprafață de teren de 39.000 mp – panourile vor fi amplasate pe 2.640 mp -, în satul Hoteni, are fixată durata de implementare la 12 luni. Investiția este calculată la peste 3,7 milioane de lei (exact: 3.739.152,69 lei), iar antreprenorii vizează obținerea unei părți a finanțării din fonduri structurale, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), acesta încadrându-se în capitolul investițional “Proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere energie electrică din surse regenerabile (energie eoliană/energie solară)”.

 

Producția de energie electrică din energie solară este destinată consumului propriu al firmei și/sau în scopul comercializării.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here