EXCLUSIV – Încă două curse regulate externe, spre München și Roma, și o nouă companie aeriană pe Aeroportul Internațional Maramureș

0
6114

CURSE NOI – AEROPORT MARAMUREȘ. 2mnews vă anunță (este redundant să spunem „în premieră”, „anticipat” ș.a.m.d.) încă două curse regulate externe de pe Aeroportul Internațional Baia Mare și apariția unui nou operator (companie aeriană) pe aeroportul maramureșean.

 

Cea mai nouă companie aeriană din România, Fly Lili, care a obținut certificatul de operator aerian în octombrie 2021, va opera două destinații regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Acestea vor avea o frecvență de două curse pe săptămână și sunt spre destinațiile München (Germania) și Roma (Italia).

 

Fly Lili, companie deținută de antreprenorul de origine sibiană Jürgen Andreas Faff și Eugen Ciobanu (asociat minoritar, cu 10% din părțile sociale), este compania care va semna în luna iulie 2022 un contract de ajutor de stat cu RA Aeroportul Internațional Maramureș, în valoare de 740.000 euro pentru operarea pentru un an, urmând să înceapă operarea celor două curse regulate externe anunțat mai sus în luna octombrie 2022.

Banii se acordă așa: 30% la semnarea contractului, 30% la 6 luni dacă și-au atins și 40% la 10 luni dacă și-au atins obiectivele asumate în planul de afaceri. Compania va zbura cu o aeronavă Airbus tip A320 (YR-LIL) cu capacitatea de 180 de pasageri – acum aceasta este parcată pe aeroportul din Varna (Bulgaria) – și două Embraer ERJ-145. Fly Lili a comandat încă două aeronave Airbus A320 care le vor fi livrate în octombrie 2022.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here