RETEHNOLOGIZARE – Producătorul de șuruburi Mecanica Sighetu Marmației investește într-o nouă instalaţie de zincare, complet automată și mai prietenoasă cu mediul

0
1940

INVESTIȚIE – INDUSTRIE. În plină strategie de retehnologizare, executivul producătorului de șuruburi, piulițe, nituri și alte repere de asamblare Mecanica Sighetu Marmației a decis și înlocuirea vechii linii de zincare electrolitică cu una nouă, complet automată, produsă de Manz Galvano Tec (unul dintre cei mai importanţi producători de pe piața autohtonă).

 

Noua instalație de zincare alcalină are o capacitate de producţie de 750 kg/oră față de 300 kg/oră cât are cea actuală. Respectiv, după introducerea în producție a noii linii de zincare, fabrica din Sighetu Marmației va putea produce 2.100 tone piese zincate/an (sau 133.000 mp piese zincate/an).

 

Pe lângă capacitatea de producție mai mare și o calitate superioară a acoperirii suprafeţelor, noua linie de zincare va avea un impact minim asupra mediului, fiind prevăzută cu sisteme de depoluare performante. De asemenea, noua linie tehnologică are un consum mult mai redus de apă (de aproape 50%, ceea ce implică și volume reduse de ape uzate evacuate) și de energie electrică și necesită un consum redus de chimicale utilizate în procesul de zincare (metodă de protecție anticorozivă).

 

Instalația va fi montată în Atelierul de acoperiri metalice, în hala monobloc, urmând să ocupe o suprafață de circa 340 mp.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here