EXCLUSIV – Fostul șef al DNA din Maramureș, procurorul demisionar Ioan Ulici, a luat concursul pentru un post de execuție în structura centrală a DNA: află punctajul

1
4572
Ioan Ulici

CONCURS DNA – MAGISTRAȚI. Procurorul maramureșean Ioan Ulici, fost șef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în perioada 2011-2018, a promovat concursul pentru un post de execuție în structura centrală a DNA cu 91,38 de puncte (din punctajul maxim de 100 de puncte).

 

Ulici a primit 33,22 puncte la evaluarea activității (din 40 posibile) și 58,16 puncte la interviu (din 60 posibile). El a promovat concursul (a fost admis pentru un post de execuție în structura centrală a DNA) cu al cincilea punctaj dintre cei 17 procurori care au luat concursul – toți procurorii care au ajuns la proba de interviu au luat concursul pentru structura DNA pentru care au optat.

 

Procurorul Ioan Ulici a ocupat funcția de procuror șef al structurii anticorupție din Maramureș de la înființarea acesteia și până când a cerut să fie fie eliberat din funcție (în perioada 7 noiembrie 2011 – 1 septembrie 2018) și numit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș (un fel de transfer la cerere). După solicitarea sa, Ulici a cerut CSM să amâne pronunțarea în privința cererii, dar CSM a refuzat și i-a aprobat plecarea din DNA și numirea pe un post de execuție la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

După aproape 2 ani de la reîntoarcerea sa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, în 1 august 2020 a fost delegat la DNA Pitești pentru o perioadă de 6 luni, iar din 1 februarie 2021 a fost delegat la structura centrală a DNA, în București (inițial pentru 6 luni, apoi termenul delegării a fost prelungit cu încă 6 luni, până la 31 inauarie 2022). În perioada iunie-septembrie 2021, structura centrală a DNA a scos la concurs posturi de execuție, 17 dintre procurorii înscriși fiind declarați admiși la concurs (îndeplineau condițiile cerute de lege), toți 17 fiind declarați, în 21 septembrie 2021, admiși/promovați.

 

Cine este Ioan Ulici
Ioan Ulici (53 de ani), originar din comuna maramureșeană Rona de Jos, a intrat în magistratură în anul 1999, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. Pe parcursul carierei, Ulici a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, judecător la Judecătoria Sighetu Marmației, procuror la parchetele de pe lânga judecătoriile Baia Mare și Vișeu de Sus, Tribunalul Maramureș, DIICOT Maramureș, DNA Maramureș, DNA Pitești și DNA central.

 


* Foto: @ Ciprian Dragoș

 

Cătălin VISCHI

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here