SUSȚINEREA TALENTULUI – Trei tineri sportivi și artiști maramureșeni, finanțați prin Programul MOL de promovare a talentelor

0
466
Andreea Manu, Jenei Ádám, Cătălin Ioan Vădean

FINANȚARE PENTRU VIITOR. Maramureșenii Andreea Manu și Cătălin Ioan Vădean (din Baia Mare, orientare în alergare, ambii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare, prima componentă a lotului național U16, al doilea component al lotului național U18) și Jenei Ádám (din Lăpușel, chitară clasică, participant la emisiunea “Românii au talent”) au obținut finanțare prin Programul MOL de promovare a talentelor, dezvoltat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate pentru a acoperi tinerilor promițători cheltuielile de transport legate de activitatea sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

 

Pe parcursul celor 16 ediții ale Programul MOL de promovare a talentelor, din județul Maramureș au fost finanțate 43 de proiecte cu suma totală de 125.800 lei (la nivel național s-au acordat finanțări care au totalizat peste 5,46 milioane de lei), bani care au mers în beneficiul a 29 de tineri sportivi și artiști.

 

Precizare: din echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au făcut parte 6 sportivi beneficiari ai diferitelor ediții ale Programului MOL de promovare a talentelor (Szőcs Bernadette – tenis de masă, Incze Kriszta – lupte libere, Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot, Miklós Andrea – atletism: David Popovici a obținut locul 4 la 200 metri liber și locul 7 la 100 metri liber, Szőcs Bernadette locul 5 la dublu mixt și în echipă, Incze Kriszta locul 8 la lupte libere și Robert Glință locul 8 la proba 100 metri spate).

 

“Pentru noi, echipa MOL România, este o onoare că le-am putut fi alături încă de la început, iar faptul că unii dintre ei sunt deja parte a unei elite internaționale, reconfirmă valoarea programului nostru, rigurozitatea metodelor de selecție și ne alimentează energia pentru a merge mai departe”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

 

Alocarea fondului din acest an, de 563.000 lei, s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 186 de proiecte, prin care obțin finanțare 581 de tineri talentați.

 

Membrii juriului de artă au fost: Márkos Albert (violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj – președintele juriului), Miriam Cuibus (actriță a Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai) Timotei Nădășan (grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA); Nelida Nedelcuț (profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj); Erich Türk (organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj).

 

Membrii juriului de sport au fost: Violeta Beclea Székely (campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român – președintele juriului); Ion Bădescu (antrenor de înot la Clubul Sportiv Școlar Nr. 1 Timișoara, laureat al Premiului Mentor pentru excelență în educație 2020); Laura Cârlescu Badea (campioană olimpică și mondială la scrimă); Narcisa Lecușanu (membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal); Marian Ursescu (jurnalist, Gazeta Sporturilor).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here