EXCLUSIV – Doi noi consilieri județeni: PNL Maramureș și-a desemnat înlocuitorii lui Alexandru Oros și Felician Cerneștean

0
3051
Ioan Muntean, Dorin Lucaci

NOI CONSILIERI JUDEȚENI. Rămași în Consiliul Județean Maramureș în echipă restrânsă, cu doar 11 consilieri județeni față de 13 cât a stabilit rezultatul alegerilor locale din 2020, PNL Maramureș și-a stabilit substituenții lui Alexandru George Oros și lui Mihai Felician Cerneștean, ambii demisionari pe motive de incompatibilitate cu noile funcții – Oros a fost numit manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, iar Cerneștean a fost numit director adjunct al Direcției Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Cei care îi vor înlocui în funcțiile de consilier județeni pe Oros (demisionar în aprilie 2021) și Cerneștean (demisionar din octombrie 2021) sunt Dorin Lucaci (fostul viceprimar demisionar din Recea) și Ioan Muntean (secretar general al PNL Maramureș, numit de liberali în 17 decembrie 2019 inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș).

 

Pe lista supleanților PNL Maramureș pentru Consiliul Județean, după Dorin Lucaci urma tânărul Marius Simion Pop din Ruscova, care a renunțat la numirea în funcția de consilier județean, locul său fiind luat de următorul pe lista de supleanți PNL Maramureș, respectiv Muntean.

 

Decizia a fost luată la finalul acestei săptămâni, de Biroul Politic Permanent al PNL Maramureș, documentul urmând să fie înaintat conducerii CJ Maramureș, iar apoi secretarul general al județului Maramureș, Aurica Todoran, va înainta solicitarea validării către instanța de judecată. De regulă, acest traseu nu este unul anevoios, se desfășoară rapid, așa că în februarie 2021 cei doi, Lucaci și Muntean vor putea depune jurământul și își vor putea intra în drepturi în forul deliberativ al județului.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here