REGENERARE URBANĂ – Tinerii liberali din Maramureș caută soluții inovative pentru dezvoltarea comunităților locale

0
308

SMART CITY. Soluțiile inovative pentru dezvoltarea comunităților au fost tema principală a dezbaterii ,,Regenerare Urbană, de la potențial la dezvoltare”, organizată de TNL Maramureș, semn că tinerii liberali se implică în găsirea unor perspective SMART pentru viitorul comunităților.

 

Dezbaterea, moderată de Șimon Sebastian, a vizat conceptul Smart City, abordat de primarul liberal din Baia Sprie, Alin Bîrda. Arhitectul Horia Brânzei a vorbit despre urbanism și regenerare urbană, iar inginerul Sorin Pop a abordat tema planificării și strategiei comunitare. Desigur, nu a lipsit din discuție nici tema transportului electric, nepoluant, utilizarea trotinetelor electrice fiind abordată de reprezentantul ElektroUrban, Cosmin Nedelcu.

 

,,Am ales să prezentăm comunității acest concept – regenerarea urbană – sub forma unei dezbateri, considerând că este cea mai eficientă formă de a da naștere unor noi proiecte, prioritizând nevoile societății, nevoi pe care cei prezenți la dezbatere au avut ocazia să ni le comunice. În urma dezbaterii, am notat nevoi, dar și idei, pe care le voi dezbate împreună cu colegii mei din TNL Maramureș, vom găsi și vom face cunoscute minim patru propuneri pentru proiecte de dezvoltare a comunităților urbane, pornind de la conceptul de “Smart City”. Vom fi implicați și vom face eforturi pentru a implementa proiectele pe care le vom gândi, rezultate din ideile dezbatute la eveniment”, a declarat, la finalul dezbaterilor, Gabriel Ștețco, președintele TNL Maramureș.

 

De asemenea, președintele PNLMaramureș, Ionel Bogdan, a încurajat implicarea tinerilor liberali în găsirea și implementarea unor soluții SMART pentru dezvoltarea comunităților locale. ,,În toată țara, nu doar în Maramureș, avem nevoie de soluții inovative pentru dezvoltarea comunităților, de soluții care să îi ajute pe oameni să trăiască mai bine, să le facă viața mai ușoară. Servicii publice online, transport public electric, nepoluant, sunt doar câteva din soluțiile care pot dezvolta comunitățile locale, păstrând desigur specificul fiecăreia.

 

Cred că aceste soluții SMART pot contribui din plin la conservarea specificului local, în cazul nostru al celui maramureșean, și ne pot ajuta să promovăm mai bine unicitatea noastră”, a subliniat, în mesajul său, președintele PNL Maramureș.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here