EXCLUSIV – Cine vrea să construiască primul retail park într-un oraș limitrof Băii Mari

0
9373

DEZVOLTARE – PARC DE RETAIL. Dezvoltatorul Pro Development SRL a inclus în faza a II-a a strategiei de extindere cu noi complexe comerciale de tip retail park și un prim oraș din Maramureș, limitrof municipiului reședință de județ: Baia Sprie.

 

Pro Development este un dezvoltator imobiliar înregistrat în municipiul Bacău și specializat în crearea de parcuri de retail în oraşe de provincie de dimensiuni mici şi medii (ocolite de marii dezvoltatori ai zonelor de retail), intrat pe piață în 2021 și care deține deja 7 retail park-uri deschise în orașele Gherla (jud. Cluj), Balş (jud. Olt), Rupea (jud. Brașov), Sovata (jud. Mureș), Roznov (jud. Neamț) și Calafat (jud. Dolj) și municipiul Bacău.

 

Firma este deținută de Adrian Păcuraru și Andrei Rați (asociați în procente egale). Păcuraru (CEO și fondator – absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi şi al unui master în studii europene urmat în cadrul aceleiaşi instituţii) este fost angajat al companiilor Sunconfort, Reinvest Corporation şi RC Europe. Andrei Rați este managerul național al dezvoltatorului și administratorului imobiliar ceh RC Europe (specializat și în parcuri de retail, dezvoltate sub brandul Nest).

 

Parcurile de retail dezvoltate de Pro Development funcționează sub brandul Joy (marcă înregistrată de Păcuraru – CEO Pro Development în anul 2020) și în portofoliul de clienți-parteneri, de regulă, retaileri cunoscuți, branduri internaţionale (KIK, Pepco, Jysk, Sinsay, TEDi, C&A, Nidofarm, Contiline etc.), dar şi companii locale din diverse industrii – firma activează cu un procent de închiriere de 100% (fiecare retail park este administrat printr-o firmă dedicată exclusiv respectivului obiectiv).

 

Un Joy Retail Park are o durată de implementare de un an-un an și jumătate și necesită o investiție de 1,5-2 milioane de euro (cea mai mare parte a finanțării vine din parteneriatul cu Patria Bank și de la partener strategic Geld Capital Management).

 

După finalizarea fazei I (care a presupus deschiderea a 7 retail park-uri), faza a II-a include alte 8 complexe Joy (Arad, Pătârlagele, Săcele, Craiova, Baia Sprie, Iaşi, Sebiş şi Râmnicu Sărat) și o extindere (la Sovata), prognozate a fi finalizate în următorii 3-5 ani.

 

* Foto generică: @joyretailpark.ro

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here