PERIOADĂ GREA – Italsofa a luat un împrumut de 5 milioane de euro, pentru “menținerea activă a lanțului de producție și asigurarea fluxului de numerar”

0
2473

ÎMPRUMUT BANCAR. Banca de Export-Import a României EximBank SA a acordat o finanțare de 5 milioane de euro companiei băimărene Italsofa România SRL, unul dintre cele mai mari businessuri din industria autohtonă de mobilă, fondurile fiind destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă și au fost acordate cu garanție de stat (care acoperă 90% din finanțare) emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.

 

Încheierea acestui acord financiar îi asigură producătorului de mobilă din Baia Mare fondurile necesare pentru menținerea activă a lanțului de producție, “securizându-i necesarul de lichidități pentru activitatea curentă” (conform  președintelui executiv al EximBank, Traian Halalai).

 

Contextul economic incert generat de pandemie – care a afectat atât canalele de distribuție (prin restricțiile de circulație), cât și lanțul de aprovizionare – a determinat conducerea Italsofa să implementeze măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări. În acest an, producătorul de mobilă din Baia Mare și-a bugetat o creștere a afacerilor, în pofida presiunilor puse pe industria de profil de scumpirea materiilor prime.

 

Italsofa România împlinește în acest an 20 de ani de prezență în piața economică maramureșeană și „continuă să reprezinte un activ strategic în care Natuzzi continuă să investească”, după cum a precizat Francesco Stasolla, directorul general al subsidiarei din Baia Mare a Grupului Natuzzi. „Fluxul de comenzi al grupului în Europa se menține solid, iar facilitățile industriale din România sunt mai importante decât până acum pentru susținerea creșterii în regiunea EMEA (n.red., acronimul pentru expresia în limba engleză „Europe, the Middle East and Africa” – în traducere Europa, Orientul Mijlociu și Africa)”, a declarat Stasolla.

 

Finanțarea de la EximBank vine într-o perioadă dificilă în sprijinul investițiilor și asigurării lichidităților financiare (fluxului de numerar / cash flow-ului).

 

Italsofa România a fost înființată în anul 2001, în urma unei investiții de peste 38 de milioane de dolari a grupului Natuzzi, și deține o unitate de producție de peste 76.000 mp la Baia Mare unde lucrează peste 1.000 de angajați. Fabrica produce canapele şi tâmplărie destinată prelucrării lemnului în semifabricate, exportând peste 90% din producție. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 240,66 de milioane de lei și un profit net de peste 7,8 milioane de lei.

 

Natuzzi SpA a fost fondată de Pasquale Natuzzi în anul 1959 și este una din cele mai cunoscute mărci de mobilă de lux. Grupul Natuzzi – care își distribuie produsele printr-o rețea de magazine de tip mono-brand și prin showroom-uri în peste 100 de țări – deține unități de producție în România, China, Brazilia și Italia și are peste 4.600 de angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here