EXCLUSIV – Când vor avea loc alegerile parțiale pentru alegerea primarului din comuna maramureșeană Boiu Mare, după decesul edilului Gavril Pop

0
347

ALEGERI PARȚIALE – PRIMAR. Alegerile pentru funcția de primar al comunei maramureșene Boiu Mare, rămasă vacantă în urma decesului primarului ales, Gavril Pop (64 de ani), s-ar putea desfășura chiar în prima jumătate a anului 2022. Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Florin Mitulețiu-Buică, a informat deja Guvernul despre existența a 29 de UAT-uri din țară rămase fără primari și care îndeplinesc condițiile legale pentru organizarea alegerilor parțiale.

 

De asemenea, conducerea AEP a propus Guvernului aprobarea organizării alegerilor locale parțiale în localitățile rămase fără primar (și într-o localitate rămasă fără Consiliu Local, în urma dizolvării acestuia) “în primul semestru al acestui an”.

 

Primarul comunei Boiu Mare, Gavril Pop, a murit la 25 octombrie 2021, la București, în urma unui accident de tramvai. El era unul dintre cei mai longevivi primari în funcție din Maramureș, fiind ales prima oară în anul 1992 – era al al șaptelea mandat de edil al comunei (din 1992 și până în 2021, într-un singur mandat nu a câștigat funcția de primar, în perioada 1996-2000, când a fost primar fostul preot al comunei, Emil Hosu). La alegerile locale din 2020, Pop s-a menținut în funcție după ce a fost ales cu 54,41% din voturi.

 

După decesul lui Gavril Pop, viceprimarul comunei Boiu Mare, Nicolae Marcel Prodan (PSD, 49 de ani), a primit atribuții de primar, până la organizarea alegerilor locale parțiale. Ultimele alegeri parțiale pentru funcția de primar s-au organizat în 20 iunie 2021, când, la fel ca acum, AEP a propus Guvernului organizarea alegerilor parțiale pentru că se adunaseră 30 de UAT-uri unde se impunea acest fapt.

 

Așadar, cel mai probabil în iunie 2022, alegeri parțiale pentru alegerea primarului comunei Boiu Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here