DUPĂ MODELUL DRAGNEA – Vor să-l facă pe Ioan Mircea Pașcu cetățean de onoare al Băii Mari

2
664

TITLU ONORIFIC. După ce Gabriel Valer Zetea, președintele PSD Maramureș și al Consiliului Județean Maramureș, i-a decernat, cu sublimă slugărnicie politică și fără girul forul deliberativ al județului, titlul de Ambasador al Maramureșului șefului său politic, Liviu Dragnea (președinte PSD), iată că și Întâistătătorul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, vizează oferirea unui titlu onorific pentru un alt pesedist de vârf.

 

Respectiv, astăzi, în ședința de îndată a Consiliului Local Baia Mare, aleșii urbei sunt puși în fața unui fapt împlinit de Cherecheș: acordarea titlului de “Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare” lui Ioan Mircea Pașcu, acum vicepreședinte al Parlamentului European, neinclus de mai-marii PSD și pe actuala listă pentru alegerile europarlamentare (cel mai probabil, Pașcu va fi îndestulat cu altă funcție publică, pe modelul social-democrat).

 

Ioan Mircea Pașcu (născut la 17 februarie 1949, în Satu Mare) a îndeplinit în ultimii 30 de ani mai multe funcții guvernamentale, singurele legături cu Maramureșul fiind “afinitatea” cu zona Vișeu de Sus și faptul că în mandatul 1996-2000 a fost deputat de Maramureș (că l-au pus pesediștii pe lista Maramureșului, beneficiind de o filială cu decidenți extrem de slabi și atunci).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Dle Vischi, de acord cu afirmatia privind slugarnicia lui Chereches fata de un demnitar expirat… dar daca titlul de „cetatean de onoare” este conform HCL un titlu care genereaza efecte, inclusiv financiare, motiv pt care trebuie aprobat de CL, cel de „abasador al turismului maramuresean” este ONORIFIC si nu necesita avizul CJ. Asta pentru respectarea adevarului…

    • Corect, însă în cazul Dragnea e mult mai grav, pentru că, practic, decizia acordării unui titlu „din partea unui județ”, chiar onorific, este în mâna unui singur om. Discreționar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here