OFICIAL – 16.000 de hectare de pădure din Maramureș au primit certificarea managementului forestier la standarde internaționale

0
214

CERTIFICARE. În perioada ianuarie-mai 2019, procesul de certificare la standarde internaționale a fost extins de auditorii organismului Soil Association la ocoalele silvice Sighetu Marmației, Ulmeni și Șomcuta Mare din cadrul Direcției Silvice Maramureș, pentru o suprafață cumulată de peste 16.000 hectare.

 

Specialiștii organismului de certificare Janette McKay și Marius Turtică au constatat îndeplinirea cu rezultate foarte bune a tuturor cerințelor acestor standarde. Astfel, suprafața pădurilor proprietate publică a statului care deține certificarea managementului forestier la standarde internaționale a crescut la 2.485.912 hectare, ceea ce reprezintă 79,5% din suprafața pădurilor de stat administrate de Romsilva.

 

„În cadrul auditului, am urmărit respectarea aspectelor legislative naționale și internaționale, la care România este parte semnatară, dar și modul în care sunt identificate și menținute elementele de biodiversitate prin implicarea comunităților locale și a altor factori interesați. Rezultatele au fost unele pozitive, iar recomandarea echipei de audit a fost aceea de menținere a certificatului pentru management forestier”, au specificat auditorii Soil Association.

 

Certificarea managementului forestier la standarde internaționale reprezintă garanția că pădurile administrate sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme din silvicultură. De asemenea, certificarea oferă siguranța că lemnul are o proveniență certă și legală. Organismul internațional de certificare verifică anual, în teren, respectarea cerințelor specifice standardului de certificare.

 

Primele demersuri pentru certificarea managementului forestier la standarde internaționale au fost inițiate de Romsilva în urmă cu 19 ani, suprafața pădurilor certificate crescând, în timp, de la 1 milion de hectare în anul 2004, la 2,48 milioane de hectare în prezent.

 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850.000 de hectare.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here