ÎNFRÂNGERE – Minaur a pierdut la Buzău, într-un final în care au redus diferența de la 5 goluri la un singur gol: insuficient pentru un rezultat pozitiv

0
243

HANDBAL FEMININ. Miercuri, 26 ianuarie 2022, în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău, în meci contând pentru etapa a 12-a din Liga națională de handbal feminin, Gloria Buzău a învins, cu 28-27 (13-12), CS Minaur Baia Mare.

 

Începută cu două goluri ale băimărencelor (Lavko și Zyk), prima repriză a fost zbuciumată pe tabela de marcaj. După ce gazdele au egalat și o bună parte a timpului s-a mers cap la cap, Gloria a trecut în avantaj, în min. 20 Vasileuskaya punând 3 goluri diferență între gazde și Minaur (8-5), dar în doar 5 minute băimărencele au redus handicapul la 1 gol (min. 25, 10-9), avantaj păstrat de Gloria până la finalul reprizei: 13-12.

 

În cea de-a doua repriză, gazdele din nou s-au distanțat la 3, 4 și apoi chiar la 5 goluri (min. 48, 24-19), diferență cu care s-a intrat și în ultimele 7 minute de joc (min. 53, 26-21). A urmat o cursă contracronometru de urmărire, băimărencele reducând pas cu pas și intrând în ultimul minut cu un singur gol handicap (min. 59, 28-27). Însă doar cu Lavko (cu 10 goluri marcate, deși deja este cu bagajele făcute, urmând să evolueze în sezonul următor la Bistrița) nu se face primăvară în ianuarie.

 

A fost un remake trist pentru băimărence, o șablonare a meciului precedent dintre cele două echipe (din mai 2021), când Gloria Buzău a câștigat tot la limită (26-25) – de altfel, în ultimele 4 partide desfășurate la Buzău, băimărencele au fost învinse. Pentru Minaur au înscris Lavko (10 goluri), Tănăsie (5 goluri), Severin și Burlachenko (câte 3 goluri), Laslo (2 goluri), Zych, Fujita, Popa și Polocoșer (câte 1 gol). De la Gloria s-au remarcat Czeczi și    Shteriova (câte 7 goluri).

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 8, în jumătatea inferioară a clasamentului, cu 6 victorii și 6 înfrângeri (18 puncte). Etapa următoare (a 13-a, duminică, 30 ianuarie 2022), Minaur joacă acasă cu CSM București, campioana națională (acum clasată pe locul 2).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here