EXCLUSIV – Anticipare: cine este câștigătorul contractului de 6,8 milioane de lei pentru renovarea sediului județean de Permise/Pașapoarte din Baia Mare

0
4788

RENOVARE SEDIU PAȘAPOARTE. Asocierea formată din firmele maramureșene Structo Trading SRL & Nord Antreprenor SRL va executa lucrarea de renovare energetică a impozantului sediu Permise/Pașapoarte Maramureș (titluatura oficială: Servicii Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor / Pașapoarte), localizat în Baia Mare, pe strada Școlii nr. 1.

 

Contractul, care a fost atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț, va fi semnat la suma de 6,83 milioane de lei (exact: 6.830.792,14 lei, sumă care include TVA), asocierea Structo Trading & Nord Antreprenor având punctaj maxim (100 puncte). Suma este cu circa 8% sub estimarea maximă a beneficiarului (Instituția Prefectului Maramureș, care are în subordine Serviciul Permise/Pașapoarte) – prețul a avut o pondere procentuală de 40% din decizia finală.

 

Cea mai mare parte a sumei necesare reabilitării sediului județean de Permise/Pașapoarte provine din fonduri nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Câștigătorii
Structo Trading SRL, lider de asociere, este înregistrat în Bozânta Mare (sat aparținător de orașul Tăuții Măgherăuș) și este controlat de Andrei Ionuț Pop (31 de ani, unic asociat). Firma, care face parte din Grupul Structo (împreună cu Structo Product și Structo Estate) este specializată pe activități de construcție a clădirilor și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 18,16 milioane de lei (indicator-record, în creștere cu circa 25%) și un profit net de 296.051 lei, realizat cu 30 de angajați, dar și cu datorii de 9,92 milioane de lei.
Nord Antreprenor SRL, asociat secundar (terț susținător), este înregistrat în Cicârlău și este controlat de Silviu Lucian Pop (unic asociat, care mai deține firma TCM Nord și participațiuni în Wiren Livada 500 MW). Firma (fosta Trust Construcții Nordin SA) este specializată pe construcția clădirilor și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 10,04 milioane de lei (indicator-record, în creștere cu circa 13%) și un profit net de 1,26 milioane de lei (indicator-record), realizat cu 47 de angajați, dar și datorii de 4,52 milioane de lei.

Ce se face

 

Clădirea a fost construită în urmă cu 36 de ani (în 1987), cu regim de înalțime Subsol parțial+Parter+1Etaj și cu o suprafață construită desfășurată de 2.846 mp. Se vor realiza lucrări de termoizolație (cu plăci de vată minerală), hidroizolație, ventilare și climatizare, vor fi refăcute instalațiile electrice, termice, de hidranți exteriori, finisajele (în zonele afectate), tâmplăria, vor fi instalate panouri solare (cu capacitatea totală de 50kW, cu injectare în rețea) și se vor monta unele utilaje și echipamente noi.

 

În urma lucrărilor de reabilitare, consumurile de energii convenționale se vor reduce cu 90% la încălzire și cu 73% la energie electrică. Lucrările vor fi finalizate în 12 luni după eliberarea ordinului de începere.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here