EXCLUSIV – Agenția Națională a Funcționarilor Publici a inițiat anularea în instanța de judecată a unui concurs de șef organizat în vară de Primăria Baia Mare

0
3021

CONCURS CU PROBLEME. Consursul pentru funcția de șef al Serviciului Urbanism și Avize, organizat în august 2022 de Primăria Baia Mare, instituție controlată de primarul Cătălin Cherecheș, a fost contestat în instanța de judecată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), care a cerut anularea acestuia pentru nereguli. Concursul a fost câștigat de Flaviu Sergiu Micloiu, unicul înscris la concurs, verdictul fiind anunțat de comisia de examinare numită de Primăria Baia Mare în 16 august 2022.

 

În urma acestui concurs, Micloiu a devenit oficial șef al Serviciului Urbanism și Avize, unul din cele trei servicii (împreună cu serviciile Autorizare Construcţii și Dezvoltare Urbană și Amenajarea Teritoriului) din subordinea Direcţiei Urbanism, aceasta fiind, la rândul ei, subordonată Arhitectului Şef al municipiului.

 

Spun/scriu “a devenit oficial șef al Serviciului”, pentru că Micloiu consemnează în acte publice încă din 2020 că este angajat la Primăria Baia Mare ca șef al Serviciului Urbanism și Avize, funcție pentru care s-a organizat un concurs abia în anul 2022, pe considerent că respectiva funcție publică de conducere este… vacantă.

 

Acest serviciu are în atribuții, printre altele, coordonarea tehnică a strategiei de dezvoltare teritorial-urbană, exercită controlul propriu privind disciplina în construcţii, avizează tehnic proiectele de investiţii publice, urmăreşte modul de aplicare a documentaţiilor de amenajare teritorială şi urbanism ș.a.m.d.

 

Concursul a constat în două probe. Micloiu a trecut proba scrisă la limită, cu 71,6 puncte (70 de puncte este punctajul minim pentru a fi declarat admis), iar la proba interviu a fost notat cu 83,60 puncte, rezultatul final fiind Admis în funcția de șef Serviciu pe care el susține că o ocupa, de fapt, încă din anul 2020.

 

ANFP a înregistrat în 17 noiembrie 2022 dosarul de chemare în judecată a Primăriei Baia Mare, primarului Cătălin Cherecheș și funcționarului Flaviu Sergiu Micloiu, toți trei în calitate de pârâți, speța în care cere anularea concursului urmând să fie judecată de magistratul desemnat al Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here