EXCLUSIV – Administrația din Tăuții Măgherăuș a cumpărat direct elaborarea documentațiilor pentru două loturi de locuințe pentru tineri în același moment, la același preț, de la două firme fără angajați, controlate de aceleași persoane

0
4491
Dumitru Marinescu, primarul orașului Tăuții Măgherăuș

ALEȘII. Administrația publică locală din orașul maramureșean Tăuții Măgherăuș, controlată de primarul liberal Dumitru Marinescu (ex-PSD), a cumpărat direct lucrările de elaborare a documentațiilor locuințelor sociale pentru tineri în același moment, la același preț, de la două firme controlate de aceleași persoane.

 

Ambele servicii de elaborare a Documentației Tehnice pentru obținerea autorizației de construire (DTAC), proiectului tehnic (PT) și detaliilor de execuție (DDE) pentru ansamblurile de locuințe care vor fi ridicate în două zone din orășelul Tăuții Măgherăuș au fost cumpărate prin achiziție directă, în același moment, 13 iulie 2023, ora 9.41, cu același preț (câte 154.700 lei fiecare, sumele includ TVA), de la două firme controlate de aceleași persoane. Niciuna dintre firme nu are niciun angajat.

 

Lucrările pentru ansamblul de locuințe sociale pentru tineri din zona 1 (în localitatea Nistru) au fost încredințate firmei CVB Top Design SRL înregsitrată în Cluj-Napoca. Firma a fost fondată de soții Costin (Roxana Violina Costin și Bogdan Ioan Costin), dar acum este deținută scriptic doar de Roxana Violina Costin. Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 244.000 de lei și un profit net de 224.220 lei, realizat cu 0 angajați.

 

Lucrările pentru ansamblul de locuințe sociale pentru tineri din zona 2 (tot în localitatea Nistru) au fost încredințate firmei CVBP Structuri SRL, înființată la sfârșitul lunii septembrie 2022, și deținută în procente egale de Bogdan Ioan Costin și Mihai Vlad, cei care dețin și firma Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL Cluj-Napoca și care au realizat și realizează numeroase proiecte pentru administrațiile publice din județ (inclusiv în Tăuții Măgherăuș – au realizat proiectul tehnic pentru modernizarea a trei străzi care totalizează 6,4 kilometri), printre care noul pod transfrontalier de la Sighetu Marmației (contract de peste 138 de milioane de lei – sunt lideri de asociere), podul de la Ulmeni, SF-urile de la  parcările supraterane (potențiale) din Baia Mare etc. Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 135.000 de lei și un profit net de 128.345 lei, realizat cu 0 angajați.

 

Cele două firme trebuie să asigure și asistența tehnică din partea proiectantului în cadrul lucrărilor.

 

Proiectul de finanțare al ansamblurilor de locuințe pentru tineri aflați în dificultate (grup vulnerabil) a fost semnat la începutul acestui an de primarul Marinescu, la Ministerul Dezvoltării. Contractul va fi finanțat prin PNRR și este în valoare totală de aproape 16 milioane de lei (exact: 15.935.134,33 lei), finalizare fiind prevăzut un termen de 3 ani și 4 luni (40 de luni).

 

Ansamblurile de locuințe de la Nistru cuprind 48 de apartamente cu 2 camere, noile unități de locuit fiind proiectate cu un consum de energie foarte redus (fiind de tipul nearly Zero-Energy Building – Casa cu consum de energie aproape zero).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here