EXCLUSIV 2MNEWS – Noul șef al SRI Maramureș este colonelul Marius Noje, transferat de la comanda SRI Sălaj

1
3066

NUMIRE. Schimbare la vârful SRI Maramureș: colonelul Marius Noje a fost transferat de la comanda SRI Sălaj (locul de baștină și al directorului SRI, Eduard Raul Hellvig) la conducerea Serviciului Județean de Informații din Maramureș (titulatura corectă administrativ a SRI Maramureș).

 

Decizia a survenit după pensionarea (titulatura corectă profesional este de “trecere în rezervă”) fostului șef al SRI Maramureș, colonelul Alexandru Păcurar. Păcurar a fost trimis la comanda SRI Maramureș în octombrie 2012, introdus de serviciu în malaxorul rotației de cadre (care face parte din politica instituției, “pentru optimizarea structurilor de management”), înlocuindu-l pe colonelul Ioan Gherghel, transferat la comanda SRI Bihor.

 

Cine este noul adjunct al noului șef

 

Noul șef al SRI Maramureș, colonelul Marius Noje, nu a fost trimis “cu mâna goală” în structura de informații din Maramureș, ci i-a fost repartizat și un adjunct extern, respectiv colonelul Claudiu Gherman, fost șef al SRI Bistrița-Năsăud.

 

Gherman a fost numit la conducerea SRI Bitrița-Năsăud în 2017, din postura de adjunct și cu titlu interimar, după pensionarea colonelului Gheorghe Oltean (trimis la șefia serviciului județean din Bistrița de la conducerea SRI Cluj).

 

Cam asta am vrut să vă informez public. În rest, Patria a priori (știți, despre care teologul Cristian Bădiliță, doctor în istoria creștinismului antic al Universității Sorbona și specialist în literatura patristică greacă și latină, zice că-i tradus greșit și că ar fi corect Patria ante omnia)…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. A PRIÓRI adv., adj.invar. Înaintea oricărei experiențe, înainte de fapte, în mod aprioric. [Pron. -pri-o-ri. / < lat.sc. a priori – din ceea ce precedă].

    Traducerea propusă de Bădiliţă ar însemna „Patria înainte de toate” – adică ceea ce se urmărea prin sloganul instituţiei, chiar dacă nu întotdeauna şi prin faptele angajaţilor ei. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here