EVENIMENT – Teatrul Muzical Ambasadorii în Maramureș: spectacole și ateliere de actorie și muzică la Târgu Lăpuș, Groșii Țibleșului, Cupșeni, Borșa, Vișeu de Sus și Botiza

0
601

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII, ÎN MARAMUREȘ. În perioada 18-22 iunie 2023 Teatrul Muzical Ambasadorii ia cu asalt Maramureșul. Mai exact, copiii și tinerii din județ, invitându-i și incluzându-i în cele două mari proiecte care au făcut valuri până acum: Edutainment (proiectul prin care cultura, arta ajung în zonele cu acces redus la acestea) și Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate (spectacolul-fenomen în întreaga țară, inspirat după colecția de cântece ale Lilianei Ștefan: Cutiuța Muzicală).

 

În acest sens, Edutainment se va desfășura în perioada 18-22 iunie în Târgu Lăpuș, Groșii Țibleșului și Cupșeni. Pentru acest proiect au fost angrenați reprezentanți emblematici ai teatrului și muzicii autohtone: Marius Vizante (actor de teatru și film de peste 30 ani), cu roluri pe scenele teatrului românesc, dar și în filmografie (“Filantropica”, “Restul e tăcere”), ca trainer al atelierelor de actorie, iar pentru atelierele de muzică, respective percuție, vor fi prezenți doi dintre cei mai apreciați percuționiști din țară (Robert Magheți și Florin Romașcu), cu numeroase premii internaționale și concente/spectacole în țară și străinătate pe scenele celor mai reprezentative instituții de profil.

 

De asemenea, Teatrul Muzical Ambasadorii din București va aduce în Maramureș „Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate”, cel mai iubit spectacol pentru copii și un adevărat fenomen național, în premieră la Borșa (duminică, 18 iunie, de la ora 16.00, la Centrul Cultural Borșa), Vișeu de Sus (miercuri, 21 iunie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură) și Botiza (joi, 22 iunie, de la ora 12.00, la Căminul Cultural din Botiza).

 

Mihai Ciprian Rogojan, managerul Teatrului Muzical Ambasadorii și fost senator de Maramureș, a venit cu inițiativa ca, prin programele culturale ale Teatrului, să se desfășoare o serie de activități pentru copiii din județul Maramureș. Născut pe plaiuri maramureșene, el ne-a declarat:

 

„Ca orice maramureșean, sunt foarte legat de locurile natale și tocmai de aceea mi-am dorit să mă întorc acasă și să aduc aici o parte din munca pe care o desfășor cu multă pasiune și devotament la București, în calitate de manager al Teatrului Muzical Ambasadorii. În această vară, mai precis în perioada 18-22 iunie, sunt onorat și mândru să anunț că aducem în Maramureș cel mai iubit și mai apreciat spectacol al Teatrului Muzical Ambasadorii: <<Cutiuța Muzicală>>. Cei mici sunt așteptați împreună cu părinții și cu bunicii la cele trei reprezentații. De asemenea, sunt încântat de parteneriatețe realizate cu Târgu Lăpuș, Groșii Țibleșului și Cupșeni pentru proiectul extrem de interactiv și efficient – Edutainment, un proiect de întâlnire a copiilor cu arta spectacolului și cu muzica de calitate”, a declarat managerul Teatrului Muzical Ambasadorii, Mihai Ciprian Rogojan.

 

„Cutiuța Muzicală” este un proiect al Lilianei Ștefan și înseamnă peste 1.500.000 de copii vândute, 10 albume, sute de cântece pentru copii, voci celebre ale unora dintre cele mai iubite vedete din România, precum Mădălina Manole, Horia Brenciu, Loredana, Anca Țurcașiu, Dan Bittman, Silvia Dumitrescu, Sanda Ladoși, Daniela Nane, Mihaela Rădulescu sau Andreea Marin și nenumărate premii care recunosc valoarea și impactul asupra publicului.

 

Teatrul Muzical Ambasadorii, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, s-a impus în ultimii ani în topul preferințelor iubitorilor de cultură, artă și educație și și-a consolidat rolul în viața culturală din București.

 

Activitățile din Maramureș fac parte din programul „Edutainment”, un proiect derulat de Teatrul Muzical Ambasadorii, care îmbină arta spectacolului și arta în general cu dezvoltarea personală în rândul copiilor și tinerilor.

 

Teatrul Muzical Ambasadorii oferă stagiuni și programe artistice complete tinerilor și copiilor, de la spectacole de operă, balet, musical sau folclor, la spectacole de improvizație jucate exclusiv de copii. În plus, instituția își propune să dezvolte programe educaționale pentru copii și adolescenți, crescând diversitatea culturală.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here