EVENIMENT – La Planetariul din Baia Mare va putea fi vizionată versiunea în limba română a spectacolului digital de planetariu „Sistemul solar”

0
491

PREMIERĂ. Vineri, 23 aprilie 2021, începând cu ora 12.00, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare (noua titulatură a Planetariului, modificată pentru a putea fi făcute angajări pe posturi mai bine plătite în grila de salarizare din bani publici, în fapt nefiind niciun fel de muzeu, însă instituția în sine rămânând la fel de prestigioasă) lansează versiunea în limba română a spectacolului digital de planetariu „Sistemul solar” – sigur, vizionarea premierei are loc în cadru restrâns, fiind invitați aleșii finanțatori indiferenți din pușculița publică a noului muzeu, dar pe viitor și publicul va putea viziona acest spectacol.

 

Tot vineri va fi lansată și reinterpretarea clasică a evenimentului on-line Hubble de anul trecut, sub titulatura 30+1 Telescopul Spațial Hubble (numit “cel mai prețios ochi uman ațintit spre cosmos”, un demers prin care s-au făcut descoperiri semnificative – misiunea este coordonată de NASA și Agenția Spațială Europeană).

 

Conducerea noului Muzeu de Științe Astronomice Baia Mare a anunțat reprogramarea deschiderii oficiale a parcului tematic astronomic, unicat în România, programată inițial tot vineri, 23 aprilie.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here