EVENIMENT – Expoziţie Mihai Olos, la cel mai important târg de artă din Spania

0
612
Mihai Olos - cele trei vârste ale artistului
Galeria Plan B – Expoziția Mihai Olos

OLOSPOLIS. Astăzi, la cel mai important târg de artă contemporană din Peninsula Iberică – ARCOmadrid 2017, unde se estimează participarea a peste 110.000 de vizitatori, are loc o prezentare a conceptului „Olospolis”, dezvoltat de artistul plastic maramureşean Mihai Olos îndeosebi în perioada 1970-1990. Conceptul „Olospolis” (al oraşului universal) este inspirat din sculptura în lemn maramureșeană şi convertește structura obiectelor simbolice tradiționale în matrice pentru o utopică construcție urbană a viitorului.

 

Expoziţia Olos la târgul din Madrid, care figurează în top 3 al celor mai vizitate târguri de artă contemporană din lume, a fost posibilă prin galeria românească de artă contemporană Plan B.

 

Mihai Olos (26 februarie 1940, Ariniș, Maramureș – 22 februarie 2015, Amoltern, Germania) a activat în perioada 1979-2000 atât în România, cât și în Germania, iar creația sa traversează diverse medii, de la pictură, desen, performance, happening până la literatură, și explorează diverse tendințe stilistice, de la conceptualism la minimalism. Influența constructivismului, a abstracționismului în lucrările sale, dar și implicarea sa socială, l-au propulsat printre liderii generații sale artistice.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here