NOAPTEA MUZEELOR – Ce surprize a pregătit Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș pentru public

0
243

MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE. Sâmbătă, 14 mai 2022, de la orele 18.00 și până la 23.30, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș vă invită să participați la cea de-a XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor, organizată ca-n fiecare an și de această instituție muzeală, reprezentativă în județul nostru.

 

Organizatorii, promit o noapte magică, cu experiențe de neuitat atât pentru copii (ateliere educaționale în cadrul programului „Muzeul Viu” și o expoziție inedită de construcții din piese LEGO), cât și pentru părinți.

 

Aveți posibilitatea de a petrece o minunată seară, călătorind parcă cu o veritabilă „mașină a timpului” prin ungherele istoriei, călătorie oferită de către cele opt săli care adăpostesc tot atâtea expoziții permanente ale muzeului: Epoca târzie a bronzului în Depresiunea Lăpușului, Minerit și civilizație în Maramureș, Cetatea de piatră-Cetatea Chioarului, Baia Mare-oraș liber regal, Baia Mare-Piața Cetății. Vestigii arheologice, Baia Mare-Centrul Istoric. Vestigii arheologice, Suba Zoltán-omul din spatele aparatului de fotografiat și „Tot înainte!” Elev în România comunistă.

 

Pe lângă toate acestea, la Bastionul Măcelarilor, monument de arhitectură medievală (aflat în administrarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie), aveți posibilitatea, între orele 18.00 și 22.30, să admirați „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia” (în spațiul expozițional din Turn), atelierele și produsele meșteșugărești ale meșterilor artizani, precum și fascinanta „Grădină Vie”.

 

* Foto: @Raluca Ioanovici via Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

 

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here