ELIBERAT – Un pui de urs ținut în captivitate de un bărbat din Borșa va fi dus la Orfelinatul de urși din Munții Hășmaș, unic în Europa

0
1212

PUI DE URS, CAPTIV. Un pui de urs în vârstă de circa 4 luni, ținut în captivitate de un bărbat din Borșa, a fost eliberat joi, 10 iunie 2021, de comisarii Gărzii de Mediu și polițiștii maramureșeni și va fi dus la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din Munții Hășmaș, cunoscut sub denumirea Orfelinatul de urși. Acest centru, care funcționează din anul 2004  și este unic în Europa, a salvat până acum peste 150 de pui de urs, rata de supraviețuire a puilor de urs care au trecut prin centru fiind de 60%.

 

În acest loc, puii de urs care din diferite cauze rămân orfani sunt introduși într-un habitat identic natural, care se lărgește în funcție de gradul de dezvoltare a puilor și care le permite dezvoltarea instinctelor înnăscute (inclusiv plasarea hranei adiționale se face fără ca puii de urs să simtă prezența omului, în zona de reabilitare accesul uman fiind restricționat). Procesul de reabilitare durează maxim 2 ani, apoi ursuleții fiind eliberați în sălbăticie.

 

(Și) În România, deținerea în captivitate a acestor animale sălbatice, dintr-o specie strict protejată, este ilegală, fiind considerată infracțiune și putând fi pedepsită chiar cu închisoarea. Puiul de urs recuperat este în siguranţă acum, a fost examinat de un medic veterinar şi prin Garda de Mediu Maramureş va fi transportat la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din apropiere de Bălan.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here