ECOURI – După One Jazz Festival, Jazz Sabbath a promis că pune Baia Mare pe harta viitorului său turneu european

0
655

ONE JAZZ FESTIVAL. Organizată de Asociația One Sound, a cincea ediție a One Jazz Festival, care s-a desfășurat în Baia Mare în perioada 10-11 noiembrie, a fost o reușită. Atât prin prisma muzicienilor importanți care au urcat pe scena de la ATP Tech Center, cât și datorită prezenței numeroase a publicului. Au fost aproape 500 de spectatori în fiecare seară, într-o sală de aproximativ 550 de locuri.

 

Impresiile au fost dintre cele mai plăcute și din rândul muzicienilor, și din rândul publicului. „Thank you to everyone at the @onejazzfestival in Baia Mare for having us. Special thanks to Eddie and we will back!”, a spus Adam Wakeman, pianist si compozitor, membru al trioului britanic Jazz Sabbath  (din 2004 în trupa solo a lui Ozzy Osbourne). „Baia Mare, thank you so much for making the last gig of this year so memorable! What a joy to finish our concert season in such a beautiful venue”, au arătat, la rândul lor, cei de la 7th Sense, un grup românesc cu un sound excelent.

 

Iată și câteva dintre reacțiile de pe Facebook ale publicului:

„Mulțumiri tuturor celor care fac posibil un asemenea eveniment în orașul nostru”; „Un super festival!”.

Despre concertul celor de la Michał Barański Quartet: „Cu muzicienii polonezi nu dai niciodată greș. Excelentă cântare!”; „Concertul polonezilor, unul extraordinar! Sunete, ritm, vibrații, împletiri armonioase. Muzică bună. Vă mulțumesc!”; „Jazzul polonez!”; „Excepțional!”.

Despre concertul Jazz Sabbath: „Absolut minunat!”; „A fost o prestație de excepție”.

Despre Barabas Lorinc Quartet: „Pentru a doua oara la One Jazz Festival, un mare artist, cu o super trupă”; „Fără cuvinte”; „Spectacol”.

 

Și câteva povestioare din culisele One Jazz Festival:

După festival, una dintre voluntarele Asociației One Sound a spus la The Oak, la seara de socializare cu Adam Wakeman, că și-ar dori să învețe să cânte jazz. Adam a stat cu ea, a povestit, a îndrumat-o preț de mai mult de o oră și i-a scris pe un poster titlurile a 25 de piese care să le învețe ca să o apuce pe drumul jazzului.

 

O fetiță de 9 ani, după ce a ajuns acasă de la unul dintre concerte, a desenat sigla One Jazz Festival și a scris sub ea ”Muzica unește” (mottoul Asociației One Sound).

 

La concertul Edina Quartet de la The Oak, clujenii au cantat piese standard. La prima pauză, polonezii de la Michał Barański Quartet au întrebat dacă pot și ei să cânte. Trei au urcat pe scenă și au improvizat timp de mai mult de o jumătate de oră, după care li s-a alăturat și chitaristul lor, improvizând vocal și la percuție. Pe de altă parte trupa a susținut primul ei concert în Romania și, de asemenea, primul în afara Poloniei.

 

Și Jazz Sabbath a fost la primul concert în România. Muzicienii britanici au vizitat, printre altele, Muzeul de Mineralogie. De asemenea au mărturisit că le-au plăcut în general oamenii locului, apoi sala de spectacole, publicul, așa încât au promis că vor pune negreșit pe harta turneului european viitor și Baia Mare.

 

Adunând toate aceste ingrediente reiese că ediția a cincea a One Jazz Festival a fost una pe placul deopotrivă al publicului și al muzicienilor.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here